Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vysočina je dalším domovem vlaků RegioFox

VYSOČINA - RegioFox je název nové motorové jednotky, která je vybavena klimatizací, má nízkopodlažní uspořádání a bezbariérový nástup, palubní wifi i elektrické zásuvky a USB pro napájení cestovní elektroniky.

Nový typ byl schválen v červnu a jedny z prvních převzatých vlaků zamířily na Vysočinu, kde už obsluhují první z plánovaných spojů. Slavnostní předání se plánuje v září...


Nové jednotky RegioFox na Vysočině (červenec 2024, České dráhy)

"V depu v Havlíčkově Brodě budeme mít celkem 16 nových jednotek RegioFox. Ty obslouží na Vysočině jednak trať z Havlíčkova Brodu do Ždírce nad Doubravou a dál do Pardubic a z Havlíčkova Brodu přes Jihlavu do Telče a Slavonic. Společně s RegioPantery a motorovými vozy RegioSpider obslouží nové vlaky drtivou většinu výkonů v celém kraji. Vysočina tak má jeden z nejmodernějších vozidlových parků a také díky Regionovám na dalších tratích jsou už v roce 2024 vlakové spoje v kraji prakticky stoprocentně přístupné cestujícím na vozíku," řekl generální ředitel Českých drah Michal Krapinec.

Dodání nových vlakových jednotek pro Kraj Vysočina se promítne do vyššího komfortu cestování v drážní dopravě a posílí požadovanou kapacitu. "V případě drážní dopravy jde často o realizaci víceletých projektů. Od rozhodnutí požadovat po dopravci novou vozbu až po nasazení v provozu uplynou čtyři i více let. Proto už nyní probíhají jednání k další významné obnově kolejových vozidel s plánovaným provozem od roku 2030 na území Kraje Vysočina. Jedná se jak o elektrické jednotky, tak i o bateriové elektrické jednotky," doplnil hejtman Vítězslav Schrek.


Nové jednotky RegioFox na Vysočině (červenec 2024, České dráhy)

"RegioFoxy nabízejí cestujícím bezbariérové cestování, klimatizované prostory, elektrické zásuvky a USB pro dobíjení cestovní elektroniky, palubní wifi, která usnadní připojení na internet, ale také prostory pro kočárky, jízdní kola a další vybavení pro pohodlné a moderní cestování na železnici. I regionální vlak je tak možné proměnit v místo pro odpočinek, pojízdnou kancelář, lze v něm sledovat filmy, chatovat a dělat mnoho dalších činností při cestě do zaměstnání, do školy nebo při cestě za zábavou a odpočinkem," vyzdvihl výhody moderních vlaků Jiří Ješeta, náměstek pro osobní dopravu Českých drah. Tyto výhody přitom nejsou spojeny jen s nejmladšími RegioFoxy, ale také s RegioPantery na elektrizovaných páteřních tratích mezi největšími městy regionu.

České dráhy si od polské společnosti PESA objednaly celkem 106 RegioFoxů. Po jejich dodání od výrobce budou postupně nasazovány do provozu na tratích v Jihočeském, Středočeském, Královéhradeckém, Pardubickém a v Plzeňském kraji, v Kraji Vysočina a také v Praze. Vedle řady výhod pro cestující mají i další moderní vybavení, jako jsou motory Rolls-Royce s možností využívat nejnovější generaci šetrných paliv HVO, představují tak jedny z nejekologičtějších dieselových vlaků v Evropě, vlakový zabezpečovací systém ETCS nebo radiokomunikaci GSM-R.


Nové jednotky RegioFox na Vysočině (červenec 2024, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!