Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

RegioFoxy vyjíždí na jihu Čech, bude jich sedm

JIHOČESKÝ KRAJ - České dráhy nasadily do pravidelného provozu s cestujícími v Jihočeském kraji první RegioFoxy. Začaly jezdit dočasně na osobních vlacích na trati mezi Veselím nad Lužnicí a Českými Velenicemi.

Od prosincového grafikonu bude cestující na jihu Čech vozit hned 7 RegioFoxů, které propojí důležitá jihočeská města Tábor, Písek a Strakonice...


Jeden z prvních RegioFoxů v Třeboni (červenec 2024, České dráhy)

"Naše vlakové Lišky se začínají ve větším množství konečně dostávat na koleje. Po úspěšném zajetí RegioFoxů na vytížené trati mezi Pardubicemi a Havlíčkovým Brodem startujeme jejich provoz i v Jihočeském kraji. Cestujícím nabízíme vyšší komfort cestování vlakem, kde je wifi internet, klimatizace a zásuvky na dobíjení elektroniky samozřejmostí. Jen v letošním roce nám má výrobce dodat 59 těchto moderních jednotek, které postupně zamíří na tratě hned v sedmi krajích po celé republice, sedm z nich bude nasazeno právě zde na jihu Čech," řekl při příležitosti startu provozu nových RegioFoxů generální ředitel Českých drah Michal Krapinec. 

Jihočeský kraj je z nasazení nových jednotek nadšen. "Jsem přesvědčen, že tyhle moderní vlaky výrazně zlepší komfort a kvalitu cestování pro Jihočechy i pro návštěvníky našeho kraje. My pro to děláme maximum. Na podzim 2023 jsme s Českými drahami podepsali smlouvu, takže jsme k nám dostali na elektrifikované tratě RegioPantery a tohle je další krok, který jsme si s Českýcmi drahami předsevzali. Tímhle způsobem zajistíme, že na našich tratích budou jezdit ty nejmodernějšími vlaky," řekl jihočeský hejtman Martin Kuba.


RegioFoxy začínají jezdit v Jihočeském kraji (červenec 2024, České dráhy)

"V tuto chvíli budou jezdit dva spojené RegioFoxy na trati z Veselí nad Lužnicí přes Třeboň do Českých Velenic," uvedl náměstek generálního ředitele Českých drah Jiří Ješeta s tím, že spoje nabídnou kapacitu 230 míst k sezení i prostor pro 16 jízdních kol. Třetí RegioFox bude sloužit ke školení dalších strojvedoucích a personálu a také jako provozní záloha kvůli nutné údržbě a pro případ nenadálých událostí. "Po zprovoznění mostu u Červené nad Vltavou se s začátkem grafikonu 2024/2025 všechny RegioFoxy přesunou dle požadavku objednatele na trať Tábor - Písek - Strakonice," dodal.

Motorové jednotky RegioFox jsou bezbariérové, klimatizované vlaky vybavené širokou paletou služeb pro pohodlné cestování do zaměstnání, školy nebo za volnočasovými aktivitami. Samozřejmostí je palubní wifi síť, elektrické zásuvky a USB konektory pro dobíjení cestovní elektroniky, prostory pro velká zavazadla včetně kočárků a jízdních kol nebo audiovizuální informační systém. Motorové jednotky jsou vybaveny motory Rolls-Royce s možností využívat nejnovější generaci šetrných paliv HVO, představují tak jedny z nejekologičtějších dieselových vlaků v Evropě.


Cestující čeká moderní interiér, wifi i zásuvky (červenec 2024, České dráhy)

České dráhy si od polské společnosti PESA objednaly celkem 106 RegioFoxů. Po jejich dodání od výrobce budou postupně nasazovány do provozu na tratích v Jihočeském, Středočeském, Královéhradeckém, Pardubickém a v Plzeňském kraji, v Kraji Vysočina a také v Praze. Aktuálně již jezdí 9 RegioFoxů na Vysočině a dalších 7 je nasazeno na vlacích v objednávce Pardubického kraje. Od zahájení zkušebního provozu v srpnu 2023 jsou pak Lišky k vidění například i na kolejích ve Středočeském kraji.

České dráhy v Jihočeském kraji kromě RegioFoxů provozují i dalších 14 moderních elektrických jednotek RegioPanter určených pro regionální dopravu. Dalších 5 jihočeských dvouvozových RegioPanterů druhé generace je již ve výrobě a budou uvedeni do provozu na jihočeských tratích během letošního roku. "Nové RegioFoxy představují další dílek skládanky letošní rekordní obnovy vlakové flotily Českých drah. Nasadíme do provozu zhruba 440 nových jednotlivých vozidel, na regionálních i dálkových tratích," uzavřel Krapinec. 


Moderní prostředí je k dispozici také strojvedoucím (červenec 2024, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!