Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Českou Třebovou čeká modernizace nádraží

ČESKÁ TŘEBOVÁ - Již koncem roku by měla začít rekonstrukce železničního uzlu v České Třebové. Přestavěn bude současný podchod, zmodernizovány budou také nástupiště, doplněna bude lávka. 

Práce by podle očekávání Správy železnic měly skončit v roce 2031. Správa železnic nyní vypsala výběrové řízení na zhotovitele celé rekonstrukce...


Podoba zmodernizované stanice Česká Třebová (vizualizace, Správa železnic)

Správa železnic hledá zhotovitele rozsáhlé modernizace železničního uzlu v České Třebové. Ten plní významnou roli jak v osobní, tak i nákladní dopravě. Kompletní rekonstrukcí projdou všechna nástupiště, přístup na ně bude díky výtahům bezbariérový. Vlaky při průjezdu zrychlí, současně se sníží hluk z železničního provozu. Zahájení prací se plánuje v závěru letošního roku, dokončení pak v roce 2031. Předpokládané celkové náklady dosahují 19,5 miliardy korun. Celá železniční stanice bude zapojena do dálkového ovládání z Centrálního dispečerského pracoviště Praha.

Velká změna čeká v České Třebové stávající nástupiště. Jejich zvýšení umožní pohodlný nástup do vlaků, nové zastřešení doplní přístřešky pro cestující. V rámci stavby se ve stanici vybuduje nový informační systém. Současný podchod na nástupiště se kompletně přestaví a také prodlouží pod celým kolejištěm. Vybaví se novými výtahy a bude sloužit jako bezbariérový přístup k vlakům. Podchod pro veřejnost v jižní části stanice nahradí moderní ocelová lávka, která propojí přednádraží se Semanínskou ulicí.


Podoba zmodernizované stanice Česká Třebová (vizualizace, Správa železnic)

Obnovou projde celkem 32 mostů a 15 propustků. Průjezd osobních i nákladních vlaků se zrychlí ze 60 na 80 km/h. Celá stanice se zapojí do dálkového ovládání z Centrálního dispečerského pracoviště Praha. V okolí železnice dojde k výstavbě protihlukových stěn a instalaci kolejnicových absorbérů hluku. K největším omezením pro cestující dojde až od konce roku 2027, kdy bude nutné využívat dvě provizorní nástupiště namísto stávajících. Projektová příprava stavby Modernizace železničního uzlu Česká Třebová je spolufinancována fondem EU z Nástroje pro propojení Evropy (CEF).

V předstihu o průběhu rekonstrukce začal se Správou železnic jednat i Pardubický kraj. "Vzhledem k tomu, že se jedná o jeden z největších železničních projektů na území České republiky, tak chceme společně s vedením Správy železnic, ale také místními samosprávami zajistit s dostatečným předstihem dobrou informovanost nejen obyvatel České Třebové a okolí, ale také samotných cestujících," řekl po březnovém jednání s generálním ředitelem Správy železnic hejtman Martin Netolický. 


Podoba zmodernizované stanice Česká Třebová (vizualizace, Správa železnic)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!