Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Přestavba Masaryčky: Začne velká letní výluka

PRAHA - Přestavba Masarykova nádraží v Praze začíná. Od začátku července tak musí cestující počítat s omezením osobních vlaků linky S2 a S22, které budou po celé léto odkloněny na pražské hlavní nádraží. 

V kombinaci s dalšími plánovanými výlukami pak bude o prodlouženém červencovém víkendu zavedena autobusová doprava v celé trase linky S22...


Nové Masarykovo nádraží v Praze (vizualizace, Správa železnic)

Stavební činnost na české železnici neutichne ani v období hlavních prázdnin. Platí to i pro rekonstrukci pražského Masarykova nádraží, která nabírá na intenzitě. V souvislosti s tím dojde ke změnám tras některých vlaků. Na dalších místech pak proběhnou plánované opravné a údržbové práce. Od 1. července do 31. srpna budou vlaky na linkách S2 a S22 přesměrovány na pražské hlavní nádraží a nebudou tak začínat, resp. končit na Masarykově nádraží. Vlaky pojedou podle výlukového jízdního řádu. Od 3. do 14. července pak budou souběžně probíhat stavební práce v úseku Lysá nad Labem - Milovice. Všechny vlaky linky S22 budou v těchto dnech nahrazeny obousměrně mezi Lysou nad Labem a Milovicemi autobusy.

Od 4. července od 20.50 hodin nepřetržitě do 8. července do 01.10 hodin jsou pak naplánované stavební práce Správy železnic také v úseku Praha-Vysočany - Mstětice. V těchto dnech proto bude pro vlaky linek S2 a S22 platit zcela odlišný výlukový jízdní řád. Všechny spoje na těchto dvou linkách budou nahrazené v úseku Praha hl.n. - Lysá nad Labem - Milovice autobusy. V úseku z Lysé nad Labem do Kolína pojedou vlaky bez omezení, s drobnou odchylkou je potřeba počítat u tří spojů jedoucích po půlnoci.


Nové Masarykovo nádraží v Praze (vizualizace, Správa železnic)

"S ohledem na souběh několika stavebních prací, které budou mít vliv na provoz vlaků z Prahy směrem do Lysé nad Labem, Milovic, Nymburka a Poděbrad, prosíme cestující, aby věnovali pozornost organizaci dopravy a v předstihu si ověřili jízdní řády ve vyhledávačích spojení nebo v aplikaci Můj vlak. Detailní informace o výlukových opatřeních jsou na webu Českých drah. Za případné komplikace se cestujícím omlouváme," informoval tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. 

Cílem Správy železnic je, aby modernizační práce měly co nejmenší dopad na denní provoz. Proto jsou výluky celé stanice naplánovány pouze na noční hodiny, proběhnou v období od 1. do 27. července, a to vždy v době od 23.40 do 4.00 hodin. Celková přestavba Masarykova nádraží začala na počátku letošního roku. Jako první přišel na řadu archeologický průzkum, dělníci dále odstranili část kolejí a pokračují v překládce sítí a kabelů. Rekonstrukcí projdou kromě nástupišť také koleje, jejich počet se zvýší ze sedmi na devět. Celé kolejiště překlene nová platforma, která propojí dosud rozdělené lokality v sousedství Masarykova nádraží. Dokončení všech prací se plánuje v roce 2027.

Stáhněte si...
Modernizace Masaryčky za 3,5 miliardy začala (vydáno 12. ledna 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Nové Masarykovo nádraží v Praze (vizualizace, Správa železnic)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!