Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Většina RegioPanterů už je v Olomouckém kraji

OLOMOUCKÝ KRAJ - České dráhy realizovaly v Olomouckém kraji obměnu vozového parku a na elektrizované tratě nasadily desítky nejnovějších jednotek RegioPanter. Lidé tak mají k dispozici pouze moderní vlaky.

U příležitosti završení modernizace proběhla slavnostní prezentační jízda na nejmodernější a nejbezpečnější trati z Olomouce do Uničova...


Nechybělo stříhání pásky i slavnostní cedule (4. června 2024, České dráhy)

Právě na této trati vlaky jezdí výhradně pod dohledem evropského zabezpečovacího systému ETCS. "Kvalita cestování díky nasazení nových regionálních vlaků poskočila v Olomouckém kraji znatelně dopředu. RegioPantery navíc České dráhy nasadily i na trať z Olomouce do Šumperka, kde po modernizaci, elektrizaci a instalaci evropského zabezpečovače ETCS mohou jezdit rychlostí až 160 km/h. V Olomouci tak můžete i díky novým spěšným vlakům být z Šumperka už za 50 minut, z Uničova za 18 minut a z 16 kilometrů vzdáleného Šternberka dokonce za 8 minut, což je znatelná úspora času oproti dřívějšku," uvedl ministr dopravy Martin Kupka.

Zájem o železnici se po nasazení nových vlaků zvýšil a například na tratích Olomouc - Uničov nebo Olomouc - Přerov narostl počet cestujících o více než 30 procent. "Regionální doprava zažívá revoluční proměnu v rámci celé republiky a Olomoucký kraj je regionem, kde jsme během dvanácti měsíců na koleje nasadili nejvíce nových vlaků. V příštích dnech do Olomouce dorazí poslední z plánované dodávky 27 nejnovějších RegioPanterů. Díky tomu nabídneme obyvatelům více než 7 tisíc míst v nových elektrických jednotkách," doplnil pak generální ředitel Českých drah Michal Krapinec.


Následovala projížďka do Uničova a zpět (4. června 2024, České dráhy)

Nejnovější elektrické jednotky RegioPanter vozí cestující na linkách Šumperk - Uničov - Olomouc - Přerov - Vyškov na Moravě, Kouty nad Desnou - Zábřeh na Moravě - Olomouc - Prostějov - Nezamyslice a Olomouc - Přerov - Hranice na Moravě - Vsetín. "Rychlá, pohodlná a bezpečná veřejná doprava je klíčovou součástí celého dopravního systému Olomouckého kraje. A já jsem velmi rád, že právě v našem regionu se podařilo dosáhnout toho, že u nás jezdí už jenom moderní vlaky. Jejich cestujícím přeji příjemnou jízdu za rodinnou návštěvou, na výlet nebo třeba do školy i zaměstnání," uvedl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Třívozové jednotky RegioPanter řady 640.2 jsou bezbariérové a jejich kapacita je 234 míst k sezení. Na trati z Olomouce do Uničova se po jejich nasazení zvýšila kapacita vlaků v průměru o 50 míst/spoj. "Poslední RegioPanter pro Olomoucký kraj, vyrobený v našem šumperském závodě, je připravený k dodání. Tyto moderní soupravy nové generace již dnes úspěšně slouží místním obyvatelům, a to včetně mnoha našich vlastních zaměstnanců, kteří si je v podstatě sami vyrobili. A jsem přesvědčený o tom, že jejich atraktivní vzhled a pohodlí budou lákat dál k cestování vlakem, ať už se jedná o cesty za prací, studiem či zábavou," uzavřel Tomáš Ignačák, president regionů CZ&SK a Central East ve Škoda Group.


Jednotka RegioPanter na olomouckém nádraží (19. dubna 2024, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!