Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Preventivní vlak zastaví ve čtyřech městech

ČESKÁ REPUBLIKA - Ve spolupráci Správy železnic a Českých drah se už pošestnácté vydává na cestu po republice Preventivní vlak bezpečné železnice. Jeho hlavním cílem je přiblížit mladým lidem, jak se chovat v okolí tratí.

Interaktivní lekce letos začala na nádraží v Olomouci, v následujících dnech se pak vlak dále zastaví v Pardubicích, Plzni a Českých Budějovicích...


Ilustrační foto (2023, České dráhy)

"Prevence je klíčová. Každý rok nám to potvrzují statistiky nehod s tragickými následky. Naše mise proto začíná u mladých, které netradiční formou učíme rozpoznat rizika a chránit své životy," řekl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda. Však jen v loňském roce na české železnici zemřelo 189 lidí, dalších 79 pak bylo zraněno. Nejvíce úmrtí Drážní inspekce eviduje ve Středočeském kraji. 

Preventivní vlak je určený zejména žákům ve věku 12 až 18 let, letos přiveze vzdělávací zážitek na nádraží v Olomouci od 27. do 28. května, poté v Pardubicích od 29. do 30. května a Plzni  od 3. do 4. června a poslední zastávkou budou České Budějovice ve dnech 5. až 6. června. I letos bude výuka probíhat s aktivním zapojením studentů. Nebudou chybět osobní zkušenosti ani příběhy tragických nehod, ke kterým na železnici došlo právě kvůli zanedbání základních bezpečnostních pravidel.


Ilustrační foto (2023, České dráhy)

"O Preventivní vlak je mezi školami každoročně zájem a je to dobře. Mladí lidé jsou přímo konfrontováni s událostmi, které se na železnici odehrály a neměly dobrý konec. Zároveň se potkají se specialisty, kteří u těchto případů zasahují," doplnil pak průběh celé akce generální ředitel Českých drah Michal Krapinec.

Svou poučnou cestu začnou studenti ve speciálním kinovoze, kde je pro ně připravený hraný dokument To nedáš! Ten vychází z reálných událostí s tragickými následky. Diskuzní vůz potom poskytuje prostor pro setkání se zkušenými vyšetřovateli nehod, kteří hovoří o nebezpečných situacích a vysvětlují, jak jim předcházet. Na závěr budou mít účastníci pod vedením drážních hasičů možnost prakticky si vyzkoušet základy první pomoci.


Ilustrační foto (2023, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!