Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Modernizace lovosického nádraží pokračuje

LOVOSICE - Cestující v Lovosicích mohou využívat výtahy na všechna nástupiště, která se nacházejí v úrovni moderních vlaků. Zrekonstruovaný podchod navíc spojuje části města na obou stranách stanice.

Stavbaři se nyní zaměří na nádražní budovu, kterou čeká celková obnova. Správa železnic vynaloží na zmíněné stavební úpravy celkem 680 milionů korun...


Zrekonstruovaná nástupiště v Lovosicích (květen 2024, Správa železnic)

V Lovosicích probíhala od loňského února rekonstrukce všech čtyř nástupišť. "Došlo k jejich zvýšení, aby se cestující dostali pohodlně přímo do vlaku. Obnovou prošel i podchod, místní občané ocení jeho prodloužení až do Máchovy ulice. Bezbariérový přístup na nástupiště zajišťují výtahy," řekl ministr dopravy Martin Kupka. Stavbaři vybudovali také nové osvětlení nástupišť i podchodu. Součástí projektu byla dále rekonstrukce rozhlasového zařízení, informačního a orientačního systému pro cestující a instalace dohledových kamer. Potřebnými úpravami prošlo i trakční vedení.

Celkové náklady stavby Rekonstrukce nástupišť a zřízení bezbariérových přístupů v železniční stanici Lovosice činily téměř 440 milionů korun. Projekt je navržen ke spolufinancování Evropskou unií z prostředků Nástroje pro oživení a odolnost (Recovery and Resilience Facility; RRF). Stavební práce provedly společnosti SWIETELSKY Rail CZ a EDIKT.


Budoucí podoba nádraží po modernizaci (vizualizace, Správa železnic)

"Na práce v kolejišti nyní navazujeme celkovou rekonstrukcí nádražní budovy. Ta vznikla v roce 1968 jako součást celkové přestavby stanice. Cestující získají moderní prostředí, přesto si uchová svůj původní ráz," popsal generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda. Stavbaři provedou úpravy vnitřních dispozic tak, aby se zlepšila funkčnost veřejných prostor. Zateplením projde jak obvodový plášť, tak i střechy. Další úsporu provozních nákladů přinese rekonstrukce rozvodných sítí a elektroinstalací a instalace fotovoltaické elektrárny. 

"V blízkosti nádražní budovy vznikne parkoviště P+R s možností dobíjení elektromobilů a místa pro jízdní kola. Zhotovitelem prací bude společnost OHLA ŽS, která podala vítěznou nabídku ve výši 176,6 milionů korun," řekla již dříve tisková mluvčí Správy železnic Nikola Eberl Friebová. V průběhu stavby bude v budově docházet k úpravě koridorů pro cestující. Ty budou vyznačeny dočasným orientačním systémem. Celkové náklady dosahují 240 milionů korun. Hotovo bude v červenci příštího roku.

Čtěte také...
Lovosice: Stavbaři začnou pracovat na opravě nádraží (vydáno 27. března 2024)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Omladí se také interiér nádražní haly (vizualizace, Správa železnic)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!