Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Veletrh odprezentuje první český bateriový vlak

OSTRAVA - Pořadatelé mezinárodního železničního veletrhu Rail Business Days začali s odkrýváním programu. První z lákadel tak bude představení prvního bateriového vlaku řady 690 z dílny společnosti Škoda. 

Veletrh se letos uskuteční opět v Ostravě ve dnech od 11. do 13. června. Mediálním partnerem veletrhu je nově také Informační portál Vlčoun.cz...


Bateriový vlak z dílny společnosti Škoda (nedatováno, Škoda Group)

"Díky trojici České dráhy, Škoda Group a Moravskoslezský kraj budeme mít tu čest vám v rámci veletrhu Rail Business Days představit historicky první bateriový vlak, který bude v pravidelném provozu na české železnici. Návštěvníci letošního veletrhu se tak mohou přijít podívat na v ČR unikátní projekt dvouzdrojové jednotky řady 690 jako první v historii. Oficiální představení je naplánováno 11. června ve 12.00 hodin," uvedl Michal Sirovátka, tiskový mluvčí železničního veletrhu. 

Bateriové vlaky se jistě brzy stanou i součástí české železnice. Jejich vývoj brzy dokončí i Škoda Group, která bateriové vlaky postavila na oblíbené platformě a známého RegioPantera. "Bateriový vlak rozšiřuje portfolio našich ekologických bezemisních řešení a je pro nás logický krok doplnit osvědčenou elektrickou jednotku Panter o trakční baterii. Máme bohaté zkušenosti s výrobou trolejbusů s trakčními bateriemi či elektrobusů. Málokdo navíc ví, že v Turecku slouží od roku 2015 celkem 12 našich tramvají s bateriovým pohonem a dalších 14 jsme jich dodali i do Eskişehiru," uvedl Tomáš Ignačák, Prezident Regionu CZ/SK ve Škoda Group.


Bateriový vlak z dílny společnosti Škoda (nedatováno, Škoda Group)

Mezinároční železniční veletrh Rail Business Days se koná ve dnech 11. až 13. června v Trojhalí Karolina v Ostravě a pro letošní rok si zvolil jako partnerskou zemi Polsko. Za minulé dva roky navštívilo veletrh přes 18 tisíc lidí. Rail Business Days představuje jedinečnou příležitost pro sdílení znalostí, diskusi o aktuálních trendech a prezentaci nejnovějších technologických inovací v oblasti železniční dopravy. Veletrh poskytuje prostor pro setkání významných hráčů v železničním průmyslu, nabízí možnost navázání nových obchodních vztahů a prohloubení stávajících partnerství.

Vstupenky je možné zakoupit již nyní na webu veletrhu. Veletrh se letos koná pod záštitou několika institucí, jako je Moravskoslezský kraj, Ministerstvo dopravy, Ministerstva průmyslu a obchodu, Státního fondu dopravní infrastruktury či Hospodářské komory České republiky. Mezi mediální partnery se od letošního ročníku řadí také Informační portál Vlčoun.cz. Díky tomu tak čtenáři získají novinky z veletrhu jako jedni z prvních. Redakce současně připravuje také on-line zpravodajství z prvního dne veletrhu. 

Více informací...
- Oficiální stránky veletrhu Rail Business Days najdete zde
  (zdroj: www.railbusinessdays.cz)


Starší snímek bateriového vlaku z dílny společnosti Škoda (nedatováno, Škoda Group)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!