Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Správa železnic staví stanici HZS v Nymburku

NYMBURK - Celkem 158 milionů korun si vyžádá výstavba nového areálu drážních hasičů v Nymburku. Kromě patrové hlavní budovy určené pro zásahovou techniku Metrostav postaví také menší objekt garáží.

Kromě toho bude realizováno také kompletní zázemí včetně cvičné věže, rozběhové dráhy a lezecké stěny. Hotovo bude v březnu...


Nová hasičská stanice Správy železnic (vizualizace, Správa železnic)

Správa železnic slavnostně zahájila výstavbu nového areálu drážních hasičů v nymburské Nádražní ulici. Získají modernější a komfortnější zázemí a také garáže a parkovací stání pro svá vozidla. Snížení provozních nákladů pak přinese instalace fotovoltaických panelů. Práce potrvají do března příštího roku. "Práce hasičů je náročná po všech stránkách, proto si zaslouží odpovídající zázemí. Zároveň musí být připravení na leckdy složité zásahy, a to nejen na železnici. K tomu jim mimo jiné poslouží také tréninkové plochy," řekl ministr dopravy Martin Kupka.

Hasiči Správy železnic působí na celkem čtrnácti místech po celé České republice, jedním z pracovišť teď bude také to v Nymburku. Dominantou nového areálu v Nádražní ulici bude patrová hlavní budova, ve které se budou nacházet jak prostory pro zásahovou techniku, tak i potřebné zázemí pro hasiče. Stavbaři vybudují ještě menší objekt garáží, parkoviště a další venkovní plochy. Práce budou zahrnovat i nezbytné přípojky a přeložky inženýrských sítí.


Nová hasičská stanice Správy železnic (vizualizace, Správa železnic)

"Správa železnic investuje nemalé finanční prostředky do moderní hasičské techniky, pozadu nezůstáváme ani v případě zlepšování prostředí pro naše hasiče. Prakticky současně tak vybudujeme moderní areál nejen tady v Nymburce, ale také v Chebu," podotkl následně generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Zhotovitelem prací je Metrostav DIZ, který podal nejnižší nabídku ve výši 158,2 milionů korun. "Kromě samotné hasičské stanice budeme realizovat i kompletní zázemí, a to včetně cvičné věže, rozběhové dráhy a lezecké stěny. Objekt je situován v blízkosti kolejiště, stavba ale neomezí provoz vlaků. Věřím, že nový objekt poskytne hasičům optimální podmínky pro jejich práci i trénink," popsal průběh stavebních prací a dopad na běžný provoz Milan Hromádka ze společnosti Metrostav DIZ.


Nová hasičská stanice Správy železnic (vizualizace, Správa železnic)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!