Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Arriva ukázala, čím začne jezdit na jihu Moravy

BŘECLAV - Celkem třináct vlakových jednotek Stadler GTW bude od poloviny prosince vozit cestující na Znojemsku, Břeclavsku a Hodonínsku. Se změnou dopravce na Arrivu se zde výrazně promění vozový park.

Podobně, jako jednotky Moravia, nové vlaky nabídnou třeba pohodlný bezbariérový nástup, přehledný informační systém, klimatizaci či wifi...


Prezentace nových vlaků, které vyjedu v prosinci (10. dubna 2024, Arriva)

Modernizace vlaků je výsledkem smlouvy Jihomoravského kraje s železničním dopravcem Arriva z minulého roku, kdy se Arriva kromě provozování linek na jihu regionu zavázala k nasazení odpovídajících vozů. Smlouva s Arrivou na zabezpečení provozu na zmíněných trasách je na deset let. "Naším dlouhodobým záměrem je přilákat lidi k cestování vlakem. Modernizované vlaky nabízí všestranný komfort od klimatizace, internetového připojení až po prostor na převoz kol pro cyklisty. Ročně zaplatíme 231 milionů korun za 1,4 milionu ujetých kilometrů," uvedl Jiří Crha, náměstek hejtmana Jihomoravského kraje.

Jednotky švýcarského výrobce Stadler GTW zakoupil dopravce v Německu, nasazeny budou na vlacích Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje na třech linkách S8 ze Znojma do Břeclavi, S52 ze Zaječí do Kobylí a Hodonína a S91 z Hodonína přes Veselí nad Moravou do Vrbovců a Myjavy. Vlaky na zmíněných linkách letos poprvé vyjedou v neděli 15. prosince. 


Prezentace nových vlaků, které vyjedu v prosinci (10. dubna 2024, Arriva)

"Vlaky budou jezdit v oblasti, kde se pohybuje hodně cyklistů, během modernizace jsme proto nechali uspořádáním sedadel zvětšit prostor pro přepravu kol a kočárků," řekl Daniel Adamka, generální ředitel Arrivy. Vlaky jsou nízkopodlažní a slibují tak snazší nastupování a vystupování. Uvnitř vozů najdou cestující taky automat pro nákup jízdenek Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje a celostátních jízdenek OneTicket. V rámci technických úprav vozidel budou jednotky vybaveny pro provoz v České republice, od prosince 2025 budou navíc dovybaveny systémem ETCS.

Za účelem modernizace nasazovaných jednotek uzavřela Arriva smlouvu se Škoda Group. Ta ve svém závodě v Šumperku v předpokládaném termínu na konci března ukončila modernizaci prvních dvou jednotek, další budou následovat v pravidelném intervalu. "Na jednotkách provádíme přizpůsobení pro provoz na tratích v České republice a zároveň probíhá i modernizace a revitalizace interiéru. Vlaky odpovídají současným standardům bezpečnosti přepravy, včetně instalace vlakového zabezpečovače, rychloměru, radiostanice, úpravy pultu strojvedoucího a dosazení systému navádění pro nevidomé," uzavřel Aleš Měrka ze Škodovky.


Prezentace nových vlaků, které vyjedu v prosinci (10. dubna 2024, Arriva)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!