Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ČD na svátky posílí spoje a doporučí místenky

ČESKÁ REPUBLIKA - Období prodlouženého velikonočního víkendu bývá také ve znamení vyšší poptávky po cestování. České dráhy proto operativně navýší kapacitu svých vlaků napříč Českou republikou. 

Dopravce České dráhy navíc cestujícím doporučuje, aby si koupili jízdenky s předstihem a nezapomínali přitom ani na místenky, které bývají bezplatné...


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

České dráhy posílí vlakovou dopravu v souvislosti s velikonočními svátky a jednodenními velikonočními prázdninami. "Posilové vozy, které navýší kapacitu vlaků v nejžádanějších směrech, budou zařazené ve vlacích už před prodlouženým víkendem a zejména pak na Velikonoční pondělí," informoval tiskový mluvčí Českých drah Filip Medelský. 

Posilové vozy zařadí České dráhy do dálkových vlaků už ve středu 27. března odpoledne a také následující den ve čtvrtek 28. března. Ve směru do Prahy se budou posílené spoje vracet až na Velikonoční pondělí 1. dubna odpoledne a také v úterý 2. dubna ráno. Posilové vozy budou zařazené do nejvytíženějších spojů na různých dálkových linkách, a to zejména spojujících metropoli se severní Moravou (Ostrava / Bohumín), Valašskem, Slováckem, dále pojedou z metropole do Českých Budějovic, Chebu a Hradce Králové. I přes kapacitní posílení jednotlivých spojů je potřeba počítat s tím, že zejména v době dopravní špičky mohou být vlaky v některých úsecích vysoce obsazené.


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

"Cestujícím proto doporučujeme, aby si do vlaků pořídili rezervace. Ty je možné do vlaků bez povinné rezervace pořídit bezplatně, a to při nákupu v e-shopu společně s jízdenkou," doplnil pak Filip Medelský z Českých drah. Místenky zdarma jsou k dispozici nejen na vnitrostátních relacích, ale také v přeshraničních dálkových spojích z České republiky do zahraničí i naopak. Cestující tak budou mít garantované místo k sezení a dopravce získá lepší přehled o vytížení jednotlivých spojů.

Cestující bez místenek by měli zvážit využití vlaků mimo přepravní špičku, případně využít k cestě jiný méně frekventovaný den. To se může týkat především odpoledního cestování na Velikonoční pondělí. Obsazenost jednotlivých spojů je možné ověřit v mobilní aplikaci Můj vlak nebo v e-shopu Českých drah. Rezervační plány se v nich zobrazují u spojů spravovaných nejen českým rezervačním systémem ARES, ale také u dalších mezistátních vlaků zahrnutých v zahraničních rezervačních systémech – např. rakouském, maďarském nebo slovenském. Pokud je většina míst u spoje už označená jako rezervovaná, je třeba počítat s vysokou obsazeností spoje.


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!