Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

České dráhy opět zajistí dopravu na šampionát

ČESKÁ REPUBLIKA - Národní dopravce zajistí během světového šampionátu v hokeji v České republice přepravu hokejových týmů, rozhodčích, organizátorů i fanoušků mezi místy konání zápasů v Praze a v Ostravě.

Kromě speciálních vlaků lze vlakem cestovat přímo až k pražské O2 areně, která je vzdálena pouhých 15 minut pěší chůze od libeňského nádraží....


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

"České dráhy jsou hrdý partner českých sportovců a fanoušků. Už v minulosti jsme spolupracovali na zajištění přepravy hokejistů a fanoušků při světových šampionátech konaných v České republice i na Slovensku. Od 10. května vypravíme 7 párů mimořádných spojů SC Pendolino. Navíc jsme letos spolupráci prohloubili a jako oficiální dopravce zajistíme transfery hokejistů mezi hotely, stadiony a vlakovými nádražími v Praze a v Ostravě prostřednictvím naší dceřiné společnosti ČD Bus," řekl Michal Krapinec, generální ředitel Českých drah.

Vlaky SC Pendolino a InterCity urazí cestu mezi hlavními stanicemi v Praze a v Ostravě za 3 hod. 12 minut a nabízejí vysoký komfort cestování. Vedle klimatizovaných souprav jsou vlaky vybaveny palubní Wi-Fi sítí a nabízejí občerstvení v restauračních vozech nebo formou ČD Minibaru. Díky tomu nabízejí cestujícím pohodlnou a rychlou cestu mezi Prahou a Ostravou. Především pohodlí vlaků a možnost odpočinku mezi utkáními byly hlavní důvody organizátorů, proč zvolili pro cesty mezi oběma místy konání šampionátu hokejistů železnici.


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

České dráhy zajišťují také cesty hokejových fanoušků. Vlakem lze cestovat přímo až k pražské O2 areně, která je vzdálena pouhých 15 minut pěší chůze od libeňského nádraží. Na něm zastavuje většina vlaků z východní části republiky, např. z Ostravy, z Valašska, Zlínska nebo z jižní Moravy. Zastavují tam i regionální spoje linek S1 a S7 z hlavního a Masarykova nádraží v centru Prahy. Vlakem lze pohodlně cestovat z různých míst republiky také na zápasy v ostravské Ostravar aréně. České dráhy ve spolupráci se slovenskou společností ZSSK nabídnou speciální přímé spoje na trase Košice - Žilina - Ostrava-Vítkovice a zpět.

"Jsme potěšeni, že se České dráhy po devíti letech opět chopily role oficiálního dopravce šampionátu a svou nabídku fanouškům, hráčům a dalším aktérům Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji dokonce ještě rozšířily. Významně tak pomůžou k plynulosti přesunů mezi oběma hostitelskými městy a zvýší komfort při cestě za hokejovým zážitkem. Doufám, že už samotnou cestu si všichni užijí," doplnil Alois Hadamczik, prezident Českého svazu ledního hokeje. Pozici Českých drah jako oficiálního dopravce MS IIHF v ledním hokeji 2024 v Praze a v Ostravě bude připomínat také speciální hokejový polep na jedné lokomotivě Siemens Vectron.


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!