Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ve vlacích se objevují nové prodejní terminály

ZLÍNSKÝ KRAJ - V prvních vlacích Českých drah se cestující mohou setkat s novými prodejními terminály jízdenek. Prvním krajem, kde byla nová generace zařízení MOPAJů instalována, je Zlínský kraj.

Postupně budou následovat další regiony. Kromě zakoupení jízdenky terminál nabízí i další funkce, jako například dobití elektronické peněženky na In-kartách...


Platební terminály zpracují i karty IDS (2024, České dráhy)

MOPAJ je samoobslužný automat - tedy MObilní Prodejní Automat Jízdenek - který slouží především k zakoupení jízdenek ve vlaku. Nová generace těchto terminálů se bude postupně objevovat v dalších regionálních vlacích a ve vybraných železničních stanicích napříč republikou. Oproti předchozímu modelu nyní automaty nabízí celou řadu vylepšení. Patří mezi ně např. dotykový displej nebo zcela přepracovaný model nabídky jízdného a procesu nákupu.

Obsluha automatu je jednoduchá a intuitivní. Zákazník si zde může vyhledat spojení a zakoupit jízdenky komplexně v rámci kraje i pro cesty mimo kraj. Samozřejmostí je výběr tarifu, ať už jde o tarif ČD, IDS nebo Systém jednotného tarifu (One Ticket). Jako první se nové terminály objevily ve Zlínském kraji, kde jich je aktuálně instalováno 16 ve vlacích RegioShark a Regionova. V přípravě je pak umístění do vozidel RegioPanter, které v kraji budou nasazeny od nového jízdního řádu.


Ve Zlínském kraji jsou v jednotkách RegioShark a Regionova (2023, České dráhy)

Cestující si jejich prostřednictvím mohou zakoupit jak libovolnou jednotlivou jízdenku Integrované dopravy Zlínského kraje IDZK, tak vybrané časové jízdenky. Zároveň si v terminálu mohou nabít elektronickou peněženku nebo zkontrolovat nahrané jízdenky na čipové kartě ZETKA a ODISka. "Automat zároveň umí zohlednit, jestli si cestující kupuje návaznou jízdenku IDZK v rámci přestupu, nebo si doplácí část trasy k časovému kuponu," upřesnila tisková mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová. 

V letošním roce se s novými prodejními terminály MOPAJ setkají také cestující v Pardubickém kraji, vybavena jimi budou vozidla RegioSpider a Regionova. Dále se předpokládá postupné umístění terminálů nové generace v Jihočeském, Středočeském, Ústeckém a Libereckém kraji. V testovacím provozu jsou instalována zařízení MOPAJ nové generace ve vybraných stanicích v Plzeňském kraji. Pokud bude zájem také u ostatních objednatelů regionální dopravy, objeví se terminály i v dalších krajích.


Vrchní část nových jízdenkových terminálů (2024, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!