Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Dopravu na Zlínsku zbrzdilo vykolejení vlaku

ZLÍN - Až do odpoledních hodin byl z důvodu vykolejení rychlíku zastaven železniční provoz mezi Zlínem a Vizovicemi. V noci na úterý tady vykolejil vlak při posunu, nikdo nebyl zraněn, vlak ale poškodil koleje i nástupiště.

Speciální technika z Přerova musela vykolejený vagon vrátit na koleje, což se nakonec podařilo až odpoledne, provoz zajišťovaly autobusy... 


Pohled na vykolejený vůz rychlíku (12. února 2024, Správa železnic)

K mimořádné události došlo podle webu Českých drah ve 22.54 hodin. Večerní rychlík, který přijel okolo půl jedenácté z Prahy, při posunu vykolejil. Zatímco celý vlak měl být posunut na čtvrtou kolej, jedna náprava posledního vozu pokračovala v jízdě po třetí koleji. Při nehodě došlo k poškození železniční tratě a nástupiště. "Na místě jsou hasiči Správy železnic z Přerova a nehodový vlak. V současné době je možný provoz pouze směrem na Otrokovice. Předpoklad zastavení provozu ve směru na Vizovice je až do večerních hodin," uvedla dopoledne Správa železnic na sociálních sítích.

V průběhu odpoledne ale byla prognóza zaktualizována a vlak se podařilo nakolejit dříve, než se předpokládalo. Ve hodin tak železničáři informovali, že provoz je v celé trati z Otrokovic do Vizovic obnoven. České dráhy následně ještě upřesnily, že z důvodu stabilizace jízdního řádu budou dva spoje zrušeny bez náhrady.  


Stejný pohled po rozednění, vůz poškodil nástupiště (13. února 2024, Správa železnic)

České dráhy zavedly prakticky okamžitě kyvadlovou náhradní autobusovou dopravu mezi Lípou nad Dřevnicí a stanicí Zlín střed, odkud pokračovaly vlaky do Otrokovic podle jízdního řádu. Vlaky jezdí také mezi Vizovicemi a stanicí Lípa nad Dřevnicí. Autobusy náhradní dopravy pendlovaly bez vyčkání na vlaky, jízda z Vizovic do Otrokovic se tak mohla některým cestujícím nestandardně prodloužit. Na některých zastávkách pak autobusy ani nezastavovaly. 

"Náhradní autobusová doprava neobsluhuje zastávky Želechovice nad Dřevnicí, Zlín-Příluky, Zlín-Podvesná, Zlín-Dlouhá," upozornil web Českých drah s tím, že cestující z těchto zastávek mohou v úseku Želechovice nad Dřevnicí - Zlín střed využít spojů městské hromadné dopravy číslo 1, 11, 12 a 90, kde jsou uznávány jízdní doklady ČD.


Letecký pohled na místo mimořádné události (13. února 2024, Správa železnic)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!