Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Noční vlaky z Liberce jezdí nově již každý den

LIBERECKÝ KRAJ - Noční železniční doprava v Libereckém kraji se ode dneška výrazně zlepšuje. Z Liberce totiž nově vyjíždí nové noční vlaky do České Lípy, Frýdlantu, Hrádku nad Nisou a nechybí také spoje do Semil.

Vedení kraje tak reaguje na časté podněty a připomínky na absenci těchto spojů, současně s tím dochází také k optimalizací ranních vlaků...


Ilustrační foto (19. října 2012, Vlčoun/Filip Vlček)

Doposud na trasách z Liberce jezdí vlaky s odjezdy okolo 0.35 hodin z Liberce ve směrech Tanvald a Desná, Frýdlant, Hrádek nad Nisou, Semily a Česká Lípa střelnice, ale to pouze ve dnech, po kterých následuje volný nepracovní den, tedy zejména v noci z pátku na sobotu a ze soboty na neděli. Od 5. února jsou noční spoje v provozu každý den. Dosavadní spojení s odjezdy okolo 0.35 z Liberce zůstává zachováno. V ostatní dny pojedou nové spoje o hodinu dříve, půl hodiny před půlnocí z Liberce, tedy zpravidla od neděle do čtvrtka.

Liberecký kraj si v uplynulém roce nechal zpracovat studii Vize Libereckého kraje po roce 2050. Při jejím zpracování se uskutečnil průzkum a workshop se studenty. "Máme zájem udržet mladou generaci v regionu po celý aktivní život. Veřejná doprava je pro ně jedním z nejdůležitějších diskusních témat. Takový zájem studentů mne mile překvapil stejně jako jejich pozitivní hodnocení dopravních služeb," přiblížil výsledky průzkumu Martin Půta, hejtman Libereckého kraje. "Jediné výtky mladé generace se dotýkaly chybějícího kvalitního železničního spojení celého regionu s Prahou a omezené nabídky nočních spojů. Těmito tématy se vedení kraje dlouhodobě zabývá," dodal. 


Ilustrační foto (19. října 2012, Vlčoun/Filip Vlček)

O lepší železnici do Prahy Liberecký kraj dlouhodobě aktivně vyjednává s Ministerstvem dopravy a Správou železnic. "Téma zlepšení meziměstské noční dopravy spadá do působnosti Libereckého kraje, a proto jsme mohli na požadavky studentů okamžitě zareagovat rozšířením nabídky nočních vlaků mezi hlavními krajskými sídly na každodenní provoz," doplnil Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pověřený řízením resortu dopravy. Spolu se zavedením nočních vlaků vyjedou ze Semil a České Lípy nové spoje brzy ráno i opačným směrem.

Z České Lípy nově jezdí první vlak do Liberce s příjezdem již ve 4.51 hodin. Toto spojení bylo poptávali především cestující, kteří dojíždí do zaměstnání ve vzdálenějších částech Liberce. Nový vlak ze Semil, Železného Brodu a Turnova do Liberce vyplňuje dosavadní časovou mezeru veřejné dopravy v ranní špičce a do Liberce bude mít příjezd v atraktivním čase 6.25 hodin. Pro rok 2025 je plánována rekonstrukce stanic Chrastava a Hrádek nad Nisou, což dosavadní zastaralý a nedostatečný stav infrastruktury částečně zlepší. Vyřešení všech provozních problémů železnice mezi Libercem a Varnsdorfem ovšem přinese až oprava a zvýšení rychlosti v polské části trati. Jednání o její opravě probíhají mnoho let na mezivládní úrovni.

Rozjezd nočních vlaků od neděle do čtvrtka...
...ve 23.35 hodin linka L1 směr Liberec – Jablonec nad Nisou – Tanvald
...ve 23.39 hodin linka L2 směr Liberec – Jablonné v Podještědí – Česká Lípa
...ve 23.35 hodin linka L3 směr Liberec – Turnov – Semily
...ve 23.35 hodin linka L6 směr Liberec – Frýdlant v Čechách
...ve 23.35 hodin linka L7 směr Liberec – Chrastava – Hrádek nad Nisou


Ilustrační foto (19. října 2012, Vlčoun/Filip Vlček)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!