Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Při tragické nehodě zemřel mašinfíra expresu

DOLNÍ LUTYNĚ - Tragické následky má středeční nehoda expresu a nákladního auta na Karvinsku. Po střetu zemřel strojvedoucí vlaku, jehož kabinu stojící nákladní automobil zcela zlikvidoval. Další cestující byli zraněni. 

Následky nehody na několik dnů zastavily provoz na trase z Ostravy na Slovensko. České dráhy zavedly náhradní autobusovou dopravu a vlaky odklonily...


Tragická nehoda na přejezdu u Dolní Lutyně (24. ledna 2024, Drážní inspekce)

K vážné nehodě s tragickými následky došlo ve středu v 5.43 hodin na přejezdu u Dolní Lutyně na Karvinsku. Expres mířící z Návsí do Prahy se střetl s kamionem převážějícím těžkou techniku. "Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizaci doplněnou o závorová břevna. Následkem střetnutí vykolejila lokomotiva a jeden vůz pro cestující, bylo poškozeno trakční vedení a výstražník na železničním přejezdu," uvedl dopoledne tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Přesná výše škody zatím není známá, nicméně půjde do desítek milionů korun.

Při mimořádné události zemřel strojvedoucí vlaku, který prakticky neměl šanci na přežití, další dvě desítky cestujících byly zraněny. "Na místě mimořádné události šetří příčiny a okolnosti jejího vzniku čtyři inspektoři Drážní inspekce, která zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy," dodal Drápal. Mezi Bohumínem a Karvinou je přerušen železniční provoz a cestující musí počítat s několikadenním omezením.


Tragická nehoda na přejezdu u Dolní Lutyně (24. ledna 2024, Drážní inspekce)

Na místě zasahovaly složky Integrovaného záchranného systému. "Hasiči Správy železnic povolali těžkou techniku a spolupracovali s Policií ČR, Zdravotnickou záchrannou službou Moravskoslezského kraje a jednotkami hasičů Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje," uvedl následně tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Správy železnic Martin Kavka. Ten doplnil, že zraněné osoby byly předány do péče záchranářů, evakuovaným osobám pak byl zajištěn tepelný komfort v evakuačním autobusu.

Po ukončení šetření události Drážní inspekcí Správa železnic následně zahájila práce na odstraňování poškozených drážních a silničních vozidel. "Vzhledem k rozsahu poškození infrastruktury se obnovení provozu vlaků mezi Bohumínem a Dětmarovicemi předpokládá v sobotu 27. ledna dopoledne, a to po jedné koleji," predikoval Kavka s tím, že druhá kolej je poškozena v délce asi 300 metrů a její zprovoznění se odhaduje v řádech týdnů. "Odhadovaná škoda na infrastruktuře Správy železnic je 20 miliónů korun," dodal Kavka. 


Tragická nehoda na přejezdu u Dolní Lutyně (24. ledna 2024, Drážní inspekce)

Nehoda zasáhla takoé samotné České dráhy. "S velkou lítostí jsem přijal informaci o dnešní ranní tragické nehodě IC Ostravan s kamionem na Ostravsku. Velmi mě zasáhla zpráva o úmrtí našeho kolegy, strojvedoucího. Rodině a všem blízkým vyjadřuji upřímnou soustrast. Myslím na všechny zraněné a přeji jim brzké uzdravení. Moje myšlenky jsou s těmi, kteří byli touto tragickou událostí zasaženi,“ uvedl po nehodě Michal Krapinec, generální ředitel a předseda představenstva Českých drah.

V současné době je provoz rychlíků mezi Ostravou a Českým Těšínem veden odklonem přes Havířov a vlaky tak nejezdí přes Bohumín a Karvinou. Vlaky mířící z Bohumína do Czechowic pak jedou odklonem přes Chalupki a Rybnik a mimořádně nezastavují v Zebrzydowicich. "Regionální doprava na lince S2 Ostrava - Mosty u Jablunkova je v úseku Bohumín - Karviná hlavní nádraží nahrazena autobusovou dopravou v pravidelných časech xx:00, xx:20, xx:40 hod v obou směrech bez návaznosti na vlaky," doplnil mluvčí Českých drah Filip Medelský s tím, že linka S4 mezi Bohumínem a Petrovicemi je také nahrazena autobusy. 


Tragická nehoda na přejezdu u Dolní Lutyně (24. ledna 2024, Drážní inspekce)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!