Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

České dráhy posilují před Vánocemi dopravu

ČESKÁ REPUBLIKA - Na každoroční nápor cestujících v závěru prosince se připravují České dráhy. Připravují jak plánované přidávání vagonů, tak i operativní posílení v závislosti na aktuálním vytížení spojů. 

Cestujícím se pak doporučuje také pořízení místenek, díky kterému bude moci dopravce v dostatečném předstihu lépe přizpůsobovat kapacitu vlaku...


Ilustrační foto (2023, České dráhy)

Předvánoční čas je tradičně spojen s větší poptávkou po cestování. "České dráhy proto vypraví větší počet posilových vozů, které nabídnou dohromady několik set míst k sezení navíc. Dopravce doporučuje také včasné pořízení rezervací a na kratší trasy, například v okolí Prahy, využívat regionální vlaky," informoval tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský s tím, že podobná posilová opatření připravují České dráhy v závěru roku opakovaně. 

„Větší část posil je plánovaná, ale budeme mít připravené i vozy pro operativní posílení těch nejvytíženějších vlaků. S posilami začneme již zhruba v polovině týdne a počítáme s nimi nejméně do soboty 23. prosince. Nejvíce posilových vozů bude směřovat už tradičně z Prahy na východ republiky, ve vlacích do Ostravy, na Valašsko a na střední Moravu. Více vozů se v předvánočním čase objeví ale také na dalších linkách, třeba z Prahy do Českých Budějovic nebo do Plzně a Chebu," řekl Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek pro osobní dopravu.


Ilustrační foto (2023, České dráhy)

České dráhy doporučují pro cesty v dálkových vlacích včas pořídit rezervace. Některé vlaky jsou ale již nyní zcela vyprodané, nebo v nich zbývají poslední volná místa. Jsou to například spoje SC Pendolino Košičan z Prahy na Slovensko s odjezdy v pátek a v soboru 22. a 23. prosince. Na severní a východní Slovensko lze v tyto dny ještě cestovat vlaky EuroCity Ostravan a Valašský expres s přestupem na slovenské vnitrostátní vlaky například v Púchově nebo v Žilině. Cestujícím, kteří budou cestovat v přepravní špičce před Vánoci na kratší vzdálenosti, hlavně v oblasti velkých aglomerací jako je například Praha, doporučují České dráhy využívat místo dálkových vlaků vlaky regionální. Jde například o vlaky z Prahy do Kolína, Benešova nebo Berouna. 

Cestující bez rezervací si pak mohou ověřit obsazení vlaku i krátce před odjezdem v e-shopu Českých drah nebo v mobilní aplikaci Můj vlak, kde mají zákazníci u většiny dálkových vlaků k dispozici schéma celého vlaku a zobrazení rezervovaných míst a míst bez rezervace. Podle obsazenosti vlaku se pak mohou rozhodnout, zda zvolí příslušný spoj nebo využijí jiný vlak.


Ilustrační foto (2023, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!