Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Čekárny ČD Lounge slouží cestujícím již 18 let

ČESKÁ REPUBLIKA - Celkem na sedmi nádražích slouží bezplatné čekárny ČD Lounge. Byly vybudovány již v roce 2005 v souvislosti se zahájením provozu vlaků Pendolino. Bezpečnost v nich hlídají kamery či obsluha.

Děti se tu mohou zabavit v dětských koutcích. Cestující tu mají k dispozici bezplatné připojení k internetu, v Praze doplněnou o možnost tisku...


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

Počkat na svůj vlak v klidu s kávou, dobít si mobilní telefon nebo pracovat a nechat své děti hrát v dětském koutku, to a mnohem víc mohou cestující Českých drah, kteří využijí čekárny ČD Lounge. "Ty byly otevřeny v roce 2005 v pražských Holešovicích a dále ve stanicích Pardubice hlavní nádraží, Olomouc hlavní nádraží a Ostrava hlavní nádraží. Otevření čekáren bylo spojeno s pravidelným provozem vlaků Pendolino mezi Prahou a Ostravou," vysvětlil původní myšlenku zavedení nových čekáren tiskový mluvčí Českých drah Lukáš Kubát.

Dnes bychom v Holešovicích hledali čekárnu marně, nahradila ji ta na hlavním nádraží a přibyly také v Ostravě-Svinově, Břeclavi a na hlavním nádraží v Brně. Ve všech čekárnách ČD Lounge se mohou děti zabavit v hracích koutcích a k dispozici je tu také bezplatné připojení k internetu. Většina ČD Lounge je věnována významné osobnosti, která je spjatá se železnicí nebo s regionem. U cestujících jsou čekárny velmi oblíbené, což potvrzují i pravidelný průzkum, který si České dráhy provádí. 


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

Rozšíření počtu čekáren ČD Lounge v současné době se neplánuje. "V minulosti bylo prověřováno několik stanic, kde by bylo možné ČD Lounge otevřít, ale většinou z důvodu plánované rekonstrukce stanice ze strany Správy železnic se od tohoto záměru ustoupilo," doplnil tiskový mluvčí Českých drah. Bezpečnost V ČD Lounge zajišťuje kamerový systém nebo obsluha a pokud by došlo k narušování dobrých mravů nebo vulgárnímu projevu cestujících v ČD Lounge, mají zaměstnanci možnost kontaktovat ostrahu, která je přítomna ve stanicích.

Čekárny ČD Lounge jsou určeny pro cestující s platnou jízdenkou pro 1. třídu, s platnou jízdenkou pro 2. třídu s místenkou na rychlík či vlak vyšší kvality, jako je SuperCity, railjet, nightjet, EC, IC, EN, dále s lůžkovým či lehátkovým příplatkem, se zákaznickou aplikací IN 100 nebo IN Business. Čekárny mohou navštívit i cestující s dětmi do 10 let, těhotné ženy a cestující s platným průkazem ZTP nebo ZTP/P. "V ČD Lounge na hlavním nádraží v Praze je pro návštěvníky připravený i počítač, ze kterého mají možnost placeného tisku na černobílé tiskárně nebo ho mohou využít k připojení na internet," uzavřel Lukáš Kubát. 


Ilustrační foto (nedatováno, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!