Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Správa železnic dosazuje informační tabule

ČESKÁ REPUBLIKA - Správa železnic nyní pracuje na doplňování informačních panelů zobrazujících aktuální odjezdy vlaků do podchodů stanic a zastávek. Usnadňuje tím tak cestujícím orientaci při případných přestupech mezi vlaky.

Novinkou jsou také informační tabule v Českých Budějovicích, která mimo obvyklých informací o jednotlivých spojích zobrazí i aktuální řazení souprav...


Informační tabule v Brandýse nad Orlicí (13. března 2023, Správa železnic)

Správa železnic zvyšuje informovanost cestujících čekajících na odjezd svého spoje nebo při přestupu. Do podchodů ve frekventovaných stanicích nově umisťuje monitory s aktuálními odjezdy vlaků. "Dalším zlepšením v této oblasti je instalace nového typu infotabulí, které na nástupištích zobrazují také řazení jednotlivých vozů v soupravě a cestujícím tak pomáhají lépe najít své zarezervované místo," uvedla v nedávné tiskové zprávě mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová. 

Monitory s aktuálními odjezdy vlaků se instalují do podchodů ve stanicích s vyšší frekvencí cestujících a s více výstupy na nástupiště. Cestují tak při přestupu mezi vlaky nemusí jít kvůli informacím o odjezdu svého dalšího spoje až do odbavovací haly. Nové tabule ocení také osoby se sníženou schopností pohybu. Monitory jsou aktuálně například v podchodech stanic Praha hlavní nádraží, Pardubice hlavní nádraží, České Budějovice, Praha-Vysočany, Roudnice nad Labem, Roztoky u Prahy nebo Brandýs nad Orlicí.


Tabule s řazením vlaků v Českých Budějovicích (12. července 2023, Správa železnic)

Další novinkou jsou informační tabule, které kromě obvyklých informací o daném spoji zobrazují i aktuální řazení vlakové soupravy. Na konci letošního července začal na nástupištích v Českých Budějovicích ověřovací provoz prvních z nich. Pro správné fungování celého zařízení je potřebná úzká spolupráce s dopravci. Správa železnic proto vytvořila speciální aplikaci, prostřednictvím které se informace o řazení vlaku zadávají a následně se zobrazují na monitorech. Stejný systém se bude následně instalovat na pardubickém hlavním nádraží.

S další inovací se mohou setkat cestující na zastávkách na trati z Havlíčkova Brodu do Humpolce. Jde o informační tabule využívající papír s elektronickým inkoustem. Tato energeticky úsporná technologie funguje podobně čtečky elektronických knih. Správa železnic také pracuje na náhradě papírových vývěsek elektronickými. To umožní přinášet cestujícím na nádražích nejen aktuální informace o provozu vlaků, ale i o výlukách nebo případných mimořádnostech.


Nové panely slouží i v Roztokách u Prahy (24. května 2023, Správa železnic)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!