Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

RegioFoxy ujedou zkušebně až 1400 km denně

ČESKÁ REPUBLIKA - České dráhy testují provoz dvojice spojených souprav moderních jednotek RegioFoxů. Nyní se provoz těchto jednotek rozšířil na tratích z Rakovníka do Berouna a z Berouna do Prahy přes Rudnou u Prahy.

Denně budou jezdit až tři „lišky“ z pěti, které mají České dráhy ve zkušebnímu provozu, každý den najedou zhruba 1400 kilometrů a zajistí až 38 spojů...


RegioFox na nádraží v Berouně (září 2023, České dráhy)

"V současné době máme k dispozici pro zkušební provoz pět nových jednotek RegioFox. Jedna je určená pro Pardubický kraj a další čtyři pro Středočeský kraj a Prahu. Díky většímu počtu jednotek můžeme školit další strojvedoucí a postupně budeme rozšiřovat zkušební provoz na dalších spojích. Před konečným schválením a uvedením do pravidelného provozu musí ujet dohromady nejméně 50 tisíc kilometrů a alespoň jedna z nich 20 tisíc kilometrů," uvedl náměstek generálního ředitele Českých drah Jiří Ješeta s tím, že více jednotek v každodenním provozu bude znamenat rychlejší splnění tohoto požadavku a posun při schvalování jednotek do pravidelného provozu,

České dráhy mají nyní k dispozici pět jednotek RegioFox. Ty se budou každodenně střídat v provozu. Do včerejšího dne jezdila každý den jedna jednotka a o minulém víkendu byl otestován provoz ve dvojité trakci se dvěma soupravami. Ode včerejška se provoz rozšířil na celkem tři lišky. Společnost PESA může uvést do zkušebního provozu s cestujícími na tratích Rakovník - Beroun a Beroun - Rudná u Prahy – Praha až šest jednotek. Nové RegioFoxy slouží také k zaškolení personálu údržby v depu a strojvedoucích. Ti musejí před službou vykonat i příslušnou zkoušku ze znalosti jejich obsluhy. 


Pardubický RegioFox před zahájením zkušebního provozu (25. srpna 2023, České dráhy)

"Středočeši jsou první, kdo si může vyzkoušet nové bezbariérové vlaky a všechny jejich výhody. Vedle klimatizace jsou to například elektrické zásuvky a USB konektory pro dobíjení cestovní elektroniky, mobilních telefonů, palubní wifi síť a další výhody. Díky dalším jednotkám zařazeným do zkušebního provozu se moderními vlaky sveze už tento podzim řada cestujících. Během podzimu by mělo být schváleno a nasazeno všech deset nových jednotek RegioFox na středočeských linkách S6 a S75," doplnil Petr Borecký, radní Středočeského kraje pro oblast veřejné dopravy.

České dráhy objednaly 76 nových jednotek RegioFox. Ty jsou určeny pro provoz ve Středočeském kraji a v Praze, na Vysočině, v Jihočeském, Plzeňském, Pardubickém a Královéhradeckém kraji. Ještě v letošním roce by mělo být uvedeno do provozu okolo dvaceti souprav a dodávky dalších budou pokračovat v příštím roce. Maximální rychlost nových vlaků je 120 km/h a výkon je 750 kW. Nabízejí celkem 115 míst k sezení a prostory pro cestující na vozíku, dětské kočárky nebo pro přepravu jízdních kol. Jsou vybaveny moderním evropským vlakovým zabezpečovačem ETCS a komunikačním systémem GSM-R. Od zahájení zkušebního provozu ujely jednotky RegioFox skoro 21 tisíc kilometrů.


Detail spojení dvojice RegioFoxů (září 2023, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!