Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Ve Velimi se srazily vlaky, škoda je 80 milionů

VELIM - Na zkušebním okruhu ve Velimi se v úterý odpoledne srazily vlaky. Událost se obešla se zraněním, škoda je ale vysoká. Podle předběžných informací Drážní inspekce se odhaduje na 80 milionů korun...

/AKTUALIZOVÁNO/ Protože k mimořádné události došlo na zkušebním okruhu, nedochází k omezení pravidelné železniční dopravy. Událost řeší Drážní inspekce...


Pohled na havarovaná drážní vozidla (18. července 2023, Drážní inspekce)

Hned čtyři drážní vozidla se v úterý odpoledne srazila na zkušebním železničním okruhu ve Velimi, k mimořádné události došlo ve 14.45 hodin. "V důsledku srážky došlo k vykolejení čtyř drážních vozidel a zranění vedoucího posunu. Předběžně byly škody odhadnuty na 80 milionů korun," informoval v úterý odpoledne tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Ten současně poznamenal, že Drážní inspekce okamžitě zahájila vlastní šetření této mimořádné události včetně zpracování závěrečné zprávy.

Podle fotografií došlo ke srážce jednotky Stadler Kiss určenou pro slovenského železničního dopravce s posunovým dílem a lokomotivou Traxx. Protože k mimořádné události došlo na uzavřeném zkušebním železničním okruhu, nemá událost dopad na pravidelnou dopravu na hlavní páteřní trati mezi Prahou a Pardubicemi. 


Nehodu vyšetřuje Drážní inspekce (18. července 2023, Drážní inspekce)

Zmíněná jednotka Stadler Kiss je jednou za čtyř moderních nízkopodlažních souprav určených pro Železniční společnost Slovensko, které by měly zkvalitnit dopravu v okolí Bratislavy, a to ve směru do Žiliny, Kútů nebo Nových Zámků. Slavnostní premiérou prošla na mezinárodním železničním veletrhu Rail Business Days, který se konal začátkem června v Ostravě. Cestující budou mít připojení k wifi, kamerový systém a uzpůsobení pro přepravu cestujících na vozíku díky skládací rampě. Kapacita vlaků umožní přepravit až 552 sedících cestujících v druhé třídě a 30 míst v první třídě.

Výzkumný Ústav Železniční, kde k nehodě došlo, je společností specializovanou na poskytování odborných služeb a komplexních řešení v oblasti posuzování, certifikace a zkušebnictví se zaměřením na železniční vozidla, železniční systémy, drážní dopravu a další průmyslová odvětví. Disponuje unikátním zkušebním a technologickým zázemím, a to dvěma zkušebními okruhy a rozsáhlým manipulačním kolejištěm.


Jednotka Stadler Kiss na veletrhu Rail Business Days (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!