Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Arriva vyhrála výběrové řízení na jižní Moravě

JIHOMORAVSKÝ KRAJ - České dráhy přijdou od prosince příštího roku o další oblast. Provoz vlaků v jižní části Jihomoravského kraje převezme společnost Arriva, která na jihu Moravy nasadí 13 nízkopodlažních jednotek s klimatizací...

Vozidla Arrivy projdou komplexní modernizací, na koleje vypraví nízkopodlažní klimatizované jednotky Stadler GTW 2/6 s kapacitou cca 100 míst sezení...


Pohled na vlaky, které by měly jezdit na jižní Moravě (nedatováno, Arriva)

Dopravce Arriva podepsal s Jihomoravským kraje v závěru června smlouvu na zajištění provozu vlaků, cestující začne přepravovat od prosincové změny jízdních řádů 2024. V jižní části regionu, kam spadají například linky S8 z Břeclavi do Znojma včetně rekreačního vlaku z Brna přes Břeclav a Znojmo do Šatova, S52 ze Zaječí do Hodonína nebo z S91 Hodonína přes Veselí nad Moravou do Vrbovců tak kraj od nového dopravce očekává lepší standard pro cestující. Posledně jmenovaná linka pak může být v případě dohody se slovenským ministerstvem dopravy až do Myjavy.

"Po nákupu vlaků Moravia pokračujeme ve zvyšování komfortu ve vlacích i v dalších částech kraje. Při uzavírání nové smlouvy jsme chtěli pro cestující zajistit vyšší kvalitu vlaků s klimatizací, bezbariérovostí nebo wifi připojením," řekl hejtman Jan Grolich. Zájem o provozování vlakové dopravy projevili tři dopravci. Po prozkoumání nabídek na kontrakt na 1,4 milionu kilometrů ročně vyšla jako nejvýhodnější pro kraj nabídka dopravce Arriva vlaky. "Roční náklady v cenové úrovni roku 2021 vychází bez nákladů na použití dopravní cesty na 231 milionů korun ročně. Výdaje z rozpočtu kraje však budou nižší o příjmy z prodeje jízdenek," dodal náměstek hejtmana pro dopravu Jiří Crha.


Jihomoravský kraj uzavřel smlouvu se společností Arriva (červen 2023, Arriva)

"Jsme rádi, že se nám podařilo uspět v dalším regionu, navíc sousedícím se Zlínským krajem, kde už třetím rokem jezdíme na několika linkách. Cestující budeme vozit nízkopodlažními a klimatizovanými vlaky Stadler GTW 2/6. Se stejným typem vlaků jezdíme v sousedním Zlínském kraji," řekl generální ředitel Arrivy Daniel Adamka. Vlaky budou vybaveny standardně informačním systémem, připojením k internetu nebo zásuvkami na dobíjení drobné elektroniky. Provedeny budou v jednotném barevném schématu Jihomoravského kraje, který cestující znají například už z jednotek Moravia.

Vozidla Arrivy projdou před nasazením do provozu komplexní modernizací. Konkrétně na koleje vypraví nízkopodlažní klimatizované jednotky Stadler GTW 2/6 s kapacitou cca 100 míst sezení. Vozidla budou připravená i na instalaci jízdenkového prodejního automatu. „Pro zajištění provozu potřebujeme 13 těchto jednotek, které budou mít stovku míst pro cestující a také místa pro kočárky, invalidní vozíky nebo jízdní kola. Od prosince 2025 budou vlaky vybaveny mobilní jednotkou ETCS,“ doplňuje předchozí informace Jiří Nálevka, ředitel společnosti Arriva vlaky.

Čtěte také...
- Expres Jihomoravský kraj: Arriva od příštího roku nahradí ČD (vydáno 20. dubna 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Vizualizace vlaků pro jižní Moravu (nedatováno, vizualizace KÚ Jihomoravksého kraje)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!