Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Stadler ukázal vlak pro slovenské železnice

OSTRAVA, SLOVENSKO - Společnost Stadler, výrobce kolejových vozidel, prezentovala začátkem června na mezinárodním veletrhu v Ostravě jednotku Kiss, která már výrazně zkvalitnit cestování na tratích v okolí slovenské Bratislavy...

Červená šestivozová jednotka budila na veletrhu Rail Business days zasloužený obdiv, vlaky mají jezdit například do Žiliny nebo Nových Zámků...


Interiér šestivozového jednotky od Stadleru (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Nejen České dráhy pokračují v masivní obnově vozového parku. Například společnost Stadler na mezinárodním veletrhu Rail Business days, který se uskutečnil začátkem června v Ostravě, prezentovala novou dvoupodlažní vlakovou jednotku Kiss, která je určená pro slovenského dopravce Železničná spoločnost Slovensko. Slovenský dopravce si je totiž vědom zastaralého vozového parku, a proto podepsal se společností Stadler smlouvu na dodání čtyř moderních dvoupodlažních vlaků, které by měly zkvalitnit dopravu v okolí Bratislavy, a to ve směru do Žiliny, Kútů nebo Nových Zámků. 

Šestivozová jednotka, která je jednou ze čtyř, nabízí cestujícím komfort. Cestující uvítají možnost připojení k wifi, kamerový systém a uzpůsobení pro přepravu cestujících na vozíku díky skládací rampě. Cestující ale budou moci v rekonstruovaných slovenských stanicích nastupovat pohodlně ve výšce nástupišť. Toalety nabízí také přebalovací pult pro maminky s dětmi. Kapacita vlaků umožní přepravit až 552 sedících cestujících v první třídě a 30 míst v první třídě, prostor tady najdou také cyklisté s možností přepravy až 15 kol. 


Jednotka Kiss od Stadlera pro slovenské železnice (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Všechny jednotky jsou vybaveny moderním informačním systémem s čelními, bočními a interiérovými panely a nechybí ani akustický systém hlášení zastávek. "Moderní elektrické jednotky jsou pro regionální dopravu vytížených tahů západního Slovenska a pro udržení komfortu našich cestujících skutečně klíčové. Posílením železniční dopravy o další čtyři moderní poschoďové jednotky se snažíme reagovat na přeplněné silnice a lidem poskytujeme možnost cestovat rychle, bezpečně a ekologicky," uvedl při podpisu kupní smlouvy v závěru roku 2021 předseda představenstva Železniční společnosti Slovensko Roman Koreň. Ten dodal, že dopravce je přesvědčen o úspěšnosti a kvalitě zakoupených vlaků. 

Nejen to ale nabídl mezinárodní železniční veletrh Rail Business days. Veletrh odstartoval v Ostravě v areálu Trojhalí Karolina v pondělí 5. června a do 7. června přilákal 8 043 návštěvníků. Těm se představilo více než 110 vystavovatelů z České republiky i zahraničí a třináct kolejových vozidel. Veletrh i doprovodnou konferenci zahájil v pondělí ministr dopravy Martin Kupka. "Tato unikátní akce je zajisté oslavou železnice. Letošní rok je rozhodně rekordní z hlediska investic na české železnici, které míří do klíčových dopravních akcí," popřál veletrhu Martin Kupka.

Čtěte také...
Veletrh Rail Business days navštívilo 8 tisíc lidí (vydáno 8. června 2023)
  (zdroj: www.vlcoun.cz)


Interiér jednotky Kiss v horním patře vlaku (5. června 2023, Vlčoun/Filip Vlček)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!