Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ČD zmodernizují 16 vozů pro Pardubický kraj

PARDUBICKÝ KRAJ - České dráhy zmodernizují 16 vozů určených k nasazení v rámci Pardubického kraje. Vagony podstoupí kompletní proměnu, dostanou nový a komfortní interiér, wifi připojení i přehledný digitální informační systém.

Celkem by obdobná modernizace měla dle plánu proběhnout až u 52 vozů tohoto typu v dalších krajích, jako například ve Zlínském...


Interiér modernizovaného vagonu (3. července 2020, České dráhy)

Rámcový kontrakt na revitalizaci vozů řady Bdmtee je uzavřen v souhrnné hodnotě až 700 milionů korun. "Prototyp tohoto vagonu byl do zkušebního provozu nasazen koncem letošního srpna a od té doby úspěšně najezdil přes 14 tisíc kilometrů na lince Česká Třebová - Kolín, pro kterou je určen," řekl Jiří Ješeta, náměstek generálního ředitele Českých drah pro obchod. Zmodernizované vagony chtějí České dráhy postupně nasazovat v průběhu roku 2021. Dále je součástí smlouvy opce na modernizaci dalších 36 vozů. Ty by mohly v budoucnu vozit cestující například ve Středočeském nebo Zlínském kraji.

"Modernizace vozového parku na území našeho kraje byla jedním z hlavních motivů při jednání o novém desetiletém kontraktu. S prototypem vozu, který je nyní testován, jsme se s kolegy měli možnost seznámit a rozdíl je patrný na první pohled. Pevně věřím, že se podaří všechny avizované vozy nasadit v přislíbeném termínu, tedy od jara příštího roku," uvedl hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Ten doplnil, že vozy by měly jezdit na páteřní trase z Kolína přes Pardubice do České Třebové. Obvykle budou jezdit ve třívozových soupravách typu push-pull.


Modernizovaný vagon na nádraží v Pardubicích (3. července 2020, České dráhy)

Při modernizaci budou, stejně jako tomu je již u prvního prototypu, instalována nová sedadla s textilním potahem z velké části umístěná za sebou jako v letadle. Zbývající sedadla umístěná proti sobě mají větší rozteče a je mezi nimi vždy stůl. Velké množství původních koženkových sedadel jen s minimálním prostorem pro sedící zákazníky neposkytovalo očekávaný komfort cestování. Počet míst k sezení se proto u revitalizovaných vozů sníží ze současných 96 na 79, z toho tři sedadla budou sklopná. Cestující díky tomu budou mít ve voze více prostoru. Během rekonstrukce vozu bude dosazeno také moderní WC s uzavřeným systémem.

"Do vozidel budou také umístěny elektrické zásuvky 230 V a USB konektory pro dobíjení elektroniky, nový audiovizuální informační systém s LCD monitory, wifi, velkoobjemová police na zavazadla, nebo místa pro jízdní kola a kočárky," doplnil první náměstek hejtmana Pardubického kraje zodpovědný za dopravu a dopravní obslužnost Michal Kortyš. Vyšší bezpečnost poté zajistí centrálně zavírané a za jízdy blokované dveře doplněné o moderní bezpečnostní prvky, jako je stranově selektivní blokování dveří. To zabrání cestujícím vystoupit na jinou stranu než je nástupiště.


Značně moderní interiér modernizovaného vagonu (3. července 2020, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!