Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Vykolejený rychlík poškodil 250 metrů tratě

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU - Hrozivě vypadající byla železniční mimořádná událost, ke které došlo ve stanici Hluboká nad Vltavou-Zámostí. Vykolejila tu lokomotiva a všechny čtyři vozy rychlíku mířícího z Plzně do Jihlavy.

Poškození železniční tratě je přitom natolik rozsáhlé, že České dráhy podle svých webových stránek předpokládají obnovení provozu ve středu...


(20. prosince 2020, Drážní inspekce)

K mimořádné události došlo v sobotu večer v 18.25 hodin v bezprostřední blízkosti stanice Hluboká nad Vltavou-Zámostí. "Na výhybce číslo 12 vykolejila lokomotiva a čtyři vozy rychlíku 655 Rožmberk jedoucího z Plzně do Jihlavy," informoval tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Doplnil, že ačkoli ve vlaku cestovaly tři desítky cestujících a vlakový personál Českých drah, při mimořádné události nebyl nikdo zraněn. Pravděpodobnou příčinou mimořádné události je technická závada na výhybce s tím, že v rámci šetření a prováděných komisionálních prohlídek bude mimo jiné prověřen i technický stav vlaku.

Škody na místě nehody byly celkově odhadnuty na 3,7 milionu korun. Zatímco na vykolejené soupravě byla škoda odhadnuta na 2,5 milionu korun, škoda ve výši zbývajících 1,2 milionu korun vznikla na kolejích, které byly vlivem vykolejení vlaku utrženy. Poškozeny byly také pražce, sloupy trakčního vedení ani trolejové vedení ale naštěstí nijak výrazně poškozeny nebyly. "Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti vzniku této mimořádné události," dodal Drápal.


(20. prosince 2020, Drážní inspekce)

Podle tiskové mluvčí Správy železnic začalo v neděli dopoledne po zadokumentování událostí k nakolejování lokomotivy i jednotlivých vagonů. Ty postupně odtáhl nehodový vlak, který Správa železnic přistavila v průběhu nedělního dopoledne do Chotýčan. Vykolejený rychlík poškodil přibližně 250 metrů kolejí, které budou opravovány nejspíše až do středy. Na Štědrý den už by měl být provozu plně obnoven. 

České dráhy musely na trati okamžitě přerušit provoz a operativně zajistit náhradní autobusovou dopravu. Rychlíky jsou mezi Veselím nad Lužnicí a Českými Budějovicemi nahrazeny náhradními autobusy. Jde o rychlíky linky Ex7 z Prahy do Českých Budějovic a Linzu, R11 z Brna přes České Budějovice do Plzně a vnitrostátní linky R17 z Prahy do Českých Budějovic. Cestující musí počítat s tím, že za místem mimořádné události může vzniknout zpoždění. Osobní vlaky jsou pak nahrazeny mezi Českými Budějovicemi a Ševětínem.


(20. prosince 2020, Drážní inspekce)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!