Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nové vlaky vyjedou do Frenštátu už příští rok

MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ - V současně době probíhá konečná fáze montáže nových patrových vlaků push-pull. Jezdit budou z Ostravy do Frenštátu a pro České dráhy je vyrábí konsorcium Škoda Transportation a Škoda Vagonka.

Podle Českých drah by nové vlaky měly vyjet již v průběhu příštího roku, v roce 2022 pak bude spuštěn běžný provoz...


Pohled na čelní vůz nových vlaků (18. listopadu 2020, České dráhy)

Půjde o první vlaky tohoto typu na území České republiky, které budou v základní sestavě složené z jednoho řídicího a dvou vložených vozů s celkovou kapacitou až 356 míst k sezení. Sestavu v provozu doplní lokomotiva řady 750.7 z flotily ČD, a to na opačném konci než bude umístěn řídicí vůz. V tomto složení mohou vlaky push-pull v cílové stanici rychle změnit směr jízdy bez dlouhého přesunu lokomotivy. To přispěje ke zrychlení dopravy a zkrácení jízdních dob.

Dokončení souprav zdržela situace v souvislosti pandemií Covid-19 a požár v podniku, který dodává podlahy vozů. První nový vlak chtějí České dráhy nasadit do zkušebního provozu ještě v průběhu příštího roku. "Následně bude spuštěn běžný provoz celkem pěti souprav na trati z Ostravy do Frenštátu pod Radhoštěm," potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz tiskový mluvčí Českých drah Robert Pagan.


Nové kapacitní soupravy vyjedou příští rok (18. listopadu 2020, České dráhy)

Vlaky nabídnou cestujícím klimatizovaný interiér, bezbariérový nástup i sociální zařízení, Wi-Fi, elektrické zásuvky pro dobíjení drobné elektroniky, místa pro dětské kočárky a sklopný přebalovací pult pro cestující s kojenci, velký počet míst pro jízdní kola a speciální držáky na lyže, moderní audiovizuální informační systém s využitím LCD monitorů a vlakového rozhlasu či prodejní terminály jízdenek ODIS. Součástí výbavy budou i elektronicky ovládané dveře s tlačítkem a bezpečnostním systémem, který zaručí jejich blokování proti otevření již před rozjezdem vlaku.

Společnost CZ LOKO současně provádí úpravy lokomotiv řady 750.7, ty budou uzpůsobeny k provozu s novými push-pull vlaky. Úpravy se týkají modifikace protokolu WTB pro spojení lokomotivy s řídicím vozem. "V září 2020 již byla dokončena první dvě vozidla s touto modifikací, celkem jich budou mít České dráhy k dispozici 6 kusů," dodal závěrem Robert Pagan, mluvčí Českých drah.


Moderní soupravy budou jezdít z Ostravy do Frenštátu (18. listopadu 2020, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!