Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Na Českolipsku by měl začít jezdit Länderbahn

LIBERECKÝ KRAJ - Vedení kraje na Českolipsku usiluje o nové kontrakty od prosince 2021 tak, aby zabezpečilo fungující spojení v regionu i v dalších letech. Jedná se o linky L2 Liberec - Děčín a L4 Mladá Boleslav město - Rumburk.

V současnosti zde jezdí České dráhy, radní rozhodli zintenzivnit další jednání se společností Die Länderbahn podávající nejvýhodnější nabídku...


Nový dopravce by měl vyjet v prosinci příštího roku (nedatováno, Die Länderbahn)

"O postupnou obnovu vozidel v regionální dopravě usilujeme dlouhodobě. Na neelektrizovaných linkách již převážně provozujeme vozidla moderní nízkopodlažní koncepce, která se v části regionu objevují již od roku 2009. V tomto roce jsme dokonce nasadili nová vozidla Stadler RegioShuttle RS-1 na Frýdlantsku a Tanvaldsku. Později modernizace vlaků pokračovala na tratích z Liberce do Hrádku nad Nisou či do Děčína a Semil. V případě úspěšného uzavření smlouvy na Českolipsku bude generační obnova vozidel dokončena na všech páteřních regionálních linkách, za které Liberecký kraj zodpovídá," uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Liberecký kraj usiluje o nové smlouvy s dopravci regionálních vlaků od prosince 2021. Na některé linky nyní platí pouze dvouletá smlouva. Podle dohody se Středočeským a Ústeckým krajem spravuje Liberecký kraj linku L4 Mladá Boleslav město - Česká Lípa - Rumburk, spolu s ní se uvažuje o případných změnách na lince L2 Liberec - Děčín. "Na této trase sice platí nová desetiletá smlouva, ale od počátku objednatelé nejsou příliš spokojeni s poměrem mezi cenou a kvalitou, a do smlouvy si proto vyhradili možnost dvouleté výpovědi. V minulých letech se nepodařilo s Českými drahami dojednat plné nasazení žádaných vozidel, České dráhy takových souprav neměly dostatek, a proto dosud na asi třetině výkonů jezdí vlaky starší," dodal Sviták. 


DOpravce garantuje nasazení moderních vlaků (nedatováno, Die Länderbahn)

Do jednání se zpočátku zapojili všichni dopravci, kteří v Libereckém kraji vlaky provozují. "Od všech stávajících dopravců jsme na konci letních prázdnin dostali velmi kvalitní předběžné návrhy. Ty jsme v dalších týdnech pečlivě posuzovali. Nakonec se rada kraje rozhodla zintenzivnit další jednání se společností Die Länderbahn, jež podala nejvýhodnější nabídku," vysvětlil hejtman Martin Půta.

Vyjma dvou moderních klimatizovaných vozidel Pesa Link II, cestujícím známým jako RegioShark, nyní jezdí na linkách L2 a L4 starší motorové vozy řady 843. České dráhy pro Liberecký kraj nově nabídly již nasazení kvalitních nízkopodlažních vozidel, ale jejich návrh vychází za celou dobu desetiletého trvání smlouvy řádově o stamiliony korun dráž. Nabízená modernizovaná vozidla Die Länderbahn přinesou cestujícím na Českolipské železnici řadu výhod. Svou nízkopodlažností u moderních nástupišť zlepší přístupnost pro osoby se zhoršenou schopností pohybu. Vyšší výkon a dynamika vozů umožní přesnější dodržování jízdních řádů, což by mělo v České Lípě zlepšit spolehlivost přestupů na navazující spoje.


Vyšší výkon nových jednotek slibuje přesnější provoz (nedatováno, Die Länderbahn)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!