Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nádraží ve Středočeském kraji prošla obnovou

STŘEDOČESKÝ KRAJ - Správa železnic dokončuje opravy dalších čtyř nádražních budov ve Středočeském kraji. Ve Zbečnu a v Novém Strašecí uvidí cestující opravené prostory začátkem listopadu, další již cestujícím slouží.

Jmenovaná místa se tak zařadí mezi 31 výpravních budov, které Správa železnic ve středních Čechách od roku 2016 zrevitalizovala...


Zrekonstruovaná nádražní budova ve Zbečně (říjen 2020, Správa železnic)

"Snahou opravy výpravní budovy ve Zbečnu je navázat na úspěšně dokončenou opravu nádraží v nedalekém Nižboru a zachovat vzhledem k charakteru této tratě historický ráz budov, jež k ní neodmyslitelně patří," popsal ředitel Oblastního ředitelství Praha Vladimír Filip. Součástí projektu je nová fasáda, vymění se okna a dveře. Dále se opraví střecha a také veřejně přístupné a provozní prostory, tedy čekárna a dopravní kancelář se zázemím pro obsluhu dráhy. Instaluje se nový vnitřní i venkovní mobiliář, opravou prochází rovněž přístupové chodníky. Celkové náklady dosahují 5,7 milionu korun, aktuálně práce finalizují, skončit by měly v závěru října.

Stejný termín ukončení oprav je plánovaný i v Novém Strašecí, celá akce je vyčíslena na 11 milionů korun. Pracuje se na opravě střechy a fasády, stejně jako na výměně oken a dveří. Modernizací prochází i elektroinstalace. Veškeré dřevěné a kovové konstrukce dostanou nový nátěr.


Také loděnické nádraží prochází rekonstrukcí (říjen 2020, Správa železnic)

Ve Voticích došlo k opravě pláště výpravní budovy, výměně oken a dveří, obnově veřejně přístupných prostor a elektroinstalace. Nádraží získalo nový venkovní mobiliář a přístupové cesty. "V rámci zakázky, kterou jsme ukončili 30. září, se také připravila plocha pro osazení nových mobilních veřejných WC se zástěnou z tahokovu. Celkové náklady činí 8,15 milionu korun," podotkl ředitel Oblastního ředitelství Praha Vladimír Filip. K obdobným úpravám se přistoupilo i v Lysé nad Labem, kde oprava za 10,2 milionu korun skončila na přelomu září a října. Budova získala novou barevnou fasádu a střechu. Vyměnila se okna a dveře, chodníky před nádražím a pod přístřeškem stavbaři předláždili. 

Kromě již zmíněných nádraží je dalších 14 objektů v realizaci rekonstrukce a dalších 11 se připravuje. Celková částka, která do budov v tomto kraji od poloviny roku 2016 zatím směřovala, překračuje 1 miliardu korun. Správa železnic v uplynulých týdnech odstartovala mimo jiné také opravu výpravní budovy v Sedlčanech, Berouně Závodí a Hýskově. V plném proudu je pak realizace ve Zvoleněvsi, Byšici, Otvovicích, Ratboři, Loděnici a v Kralupech nad Vltavou předměstí.


Nádraží v Novém Strašecí je další opravenou budovou (říjen 2020, Správa železnic)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!