Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Arriva vozí cestující na Zlínsku novým vlakem

ZLÍNSKÝ KRAJ - Cestující ve Zlínském kraji nastupují do dalších vlaků společnosti Arriva snadněji než dřív. Dopravce totiž pořídil starší motorové nízkopodlažní jednotky GTW Stadler, které nechává postupně modernizovat.

Arriva plánuje, že zmodernizuje všech dvanáct jednotek. Byly opravey sedačky, doplněna byla madla, zásuvky a informační systém...


Jedna z nových jednotek na nádraží v Luhačovicích (14. září 2020, Filip Vlček)

"Rozšířili jsme flotilu našich vlaků o další moderní typ a na některých tratích začínáme cestující vozit nízkopodlažními a klimatizovanými jednotkami s označením VT 646.2. Říká se jim GTW Stadler a nejpozději příští rok se jich po kolejích bude prohánět dvanáct, doplní tak moderní motoráky Lint. Do našich vlaků na Zlínsku se už brzy bude nastupovat a vystupovat bez velkých schodů," informoval tiskový mluvčí společnosti Arriva Jan Holub.

Nízkopodlažní část vlaku je ve výši 550 milimetrů, u nových nástupišť tedy cestující nastoupí úplně bez schodu. Do provozu budeme jednotky GTW Stadler v blankytně modré barvě nasazovat postupně. První už prošly u našeho dodavatele modernizací. Nechali jsme opravit sedačky, doplnit madla a pro odložení drobností nebo pro práci a zábavu při cestě dosadit stolky. Ve vlacích nechybí zásuvky pro dobíjení drobné elektroniky nebo mobilních telefonů a informační systém.


Ve vlaku nechybí běžný standard - zásuvky a wifi (14. září 2020, Filip Vlček)

Ve vlakové jednotce jsou velkoprostorové části pro cestující a část, ve které je možné sklopením sedaček vytvořit prostor pro přepravu jízdních kol, kočárku nebo invalidního vozíku. "K dispozici je také vakuová toaleta přístupná i pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace," popsal vybavení nových motorových jednotek tiskový mluvčí Arrivy Jan Holub, který dodal, že motorové jednotky řady VT 646 byly vyrobeny v roce 2003.

Jde o šestinápravový třídílný vlak s elektrickým přenosem výkonu, složený ze dvou řídících vozů a hnacího modulu s motorem uprostřed. Jednotka je poháněna dieselovým motorem o výkonu 550 kW, vytápěna je odpadním teplem z chlazení motoru nebo vytápěcím agregátem. Dokáže jet rychlostí až 120 kilometrů v hodině. V rámci modernizace má nové LED reflektory, dosazen byl český vlakový zabezpečovač LS 06 ino, elektronický rychloměr, radiostanice a přemostění záchranné brzdy.


Na jednotkách je znázorněno, kde v kraji jezdí vlaky Arriva (14. září 2020, Filip Vlček)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!