Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Instalace mostu zastaví expresy i Pendolina

PŘEROV - Správa železnice provede výměnu 268 tun vážící ocelové mostní konstrukce Dluhonické spojky. Kvůli pracím bude dvakrát na několik hodin zcela zastaven provoz mezi Olomoucí, respektive Přerovem s Ostravou.

K odstranění staré konstrukce takzvaného Rámusáku dojde tuto sobotu, nová konstrukce pak bude vložena v pondělí 28. září...


Práce na rekonstrukci spojky pokračují - ilustrační foto (19. srpna 2015, Filip Vlček)

Výměna ocelové mostní konstrukce je součástí druhé etapy rekonstrukce přerovského železničního uzlu. Stavební práce začaly v dubnu loňského roku, dokončena již byla rekonstrukce 2. traťové koleje v úseku Přerov – Prosenice a 1. koleje na Dluhonické spojce, která se nachází mezi Dluhonicemi a Prosenicemi. V současné době probíhají nepřetržité výluky pro změnu na 1. traťové koleji mezi Přerovem a Prosenicemi a na 2. koleji Dluhonické spojky. Stavbaři zde odstranili železniční svršek a staré trakční vedení. Nyní pracují na sanaci železničního spodku.

Pracuje se rovněž na mostních objektech, důležitá bude z tohoto pohledu výměna ocelové konstrukce mostu. V současnosti již byla dokončena spodní stavba mostu a probíhá příprava staré konstrukce na vyjmutí, která spočívá mimo jiné v navařování úchytných ok. Samotnou výměnu 268 tun vážící mostní konstrukce provede tuto sobotu speciální jeřáb. Nová mostní konstrukce bude vážit 264 tun a je již připravena k vložení na pilíře. K tomu dojde v pondělí 28. září.


Řada vlaků bude odřeknuta bez náhrady - ilustrační foto (22. července 2015, Filip Vlček)

České dráhy upozornily, že právě o nadcházejícím víkendu bude železniční doprava na páteřní trati zcela zastavena. "Nad rámec dlouhodobě platného výlukového jízdního řádu pro regionální dopravu na trati 271 v úseku Přerov - Lipník nad Bečvou bude v sobotu 26. září a v pondělí 28. září, vždy od 10.30 do 15.30 hodin omezen provoz dálkových vlaků v úsecích Olomouc hl.n. - Ostrava-Svinov a Přerov - Bohumín," informovala tisková mluvčí Českých drah Vanda Rajnochová.

Zcela bez náhrady budou zrušeny vlaky SC Pendolino 507 z Prahy do Ostravy a IC 508 Ostravan z Bohumína do Prahy. Mezi Olomoucí a Ostravou pak budou bez náhrady odřeknuty také vlaky SC Pendolino 505 a 506. Za další vlaky dálkové dopravy budou v trasách Olomouc - Ostrava, respektive Olomouc - Bohumín či Přerov - Bohumín zavedena náhradní autobusová doprava. "Autobusy náhradní dopravy pojedou podle výlukového jízdního řádu," dodala Rajnochová s tím, že ten je k dispozici na webových stránkách Českých drah. 


Za část vlaků ale pojede náhradní doprava - ilustrační foto (22. července 2015, Filip Vlček)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!