Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Motorák se u Kdyně srazil s měřícím vlakem

KDYNĚ - Dvě desítky osob se zranily při ranním střetu osobního vlaku s měřícím vlakem na Domažlicku. Osobní vlak projel návěstidlo zakazující jízdu a na vjezdu do stanice bočně narazil do přijíždějícího služebního vlaku. 

Podle Správy železnic osobní vlak stanicí Kdyně a také návěstidlem zakazujícím jízdu projel bez zastavení, následně došlo k nehodě...


Pohled na poškozeý motorový osobní vlak po nehodě (9. září 2020, Drážní inspekce)

K události došlo ve středu v 7.08 hodin. Osobní vlak 17544 mířící z Klatov do Domažlic na nádraží v Kdyni vjel do postavené vlakové cesty pro služební vlak a následně se s tímto vlakem srazil. Motorový osobní vlak po střetu navíc vykolejit. "Při mimořádné události bylo zraněno celkem 19 osob, přičemž ve čtyřech případech se jednalo o zranění těžká. Ostatní zranění jsou středně těžká nebo lehká," uvedl tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. 

Provoz na trati byl okamžitě přerušen, vlaky na trati 185 v úseku Kdyně - Domažlice musely České dráhy operativně nahradit náhradní autobusovou dopravou. Podle informací, které odpoledne aktualizovaly České dráhy na svém webu, bude provoz obnoven v podvečer. Celkově byla škoda odhadnuta na více než 4,7 milionů korun, z toho 4,2 milionu na osobním vlaku a půl milionu na služebním vlaku.


Při nehodě se zranily dvě desítky osob (9. září 2020, Drážní inspekce)

Podrobněji se k nehodě v průběhu dne vyjádřila Správa železnic s tím, že stanice Kdyně je vybavena staničním zabezpečovacím zařízením druhé kategorie, tedy mechanickým zabezpečovacím zařízením doplněným o světelná návěstidla a předvěsti. "Osobní vlak ze směru od Pocinovic na Domažlice s pravidelným příjezdem v 7.05 hodin měl postavenou vjezdovou vlakovou cestu na 2. kolej, kde měl zastavit pro výstup a nástup cestujících. Na odjezdovém návěstidle byla návěst Stůj," popsal stav před nehodou tiskový mluvčí Správy železnic Marek Iliaš.

Z dosud nevyjasněných příčin vlak ale při vjezdu do stanice nezabrzdil u nástupiště a projel celou staniční kolej až za odjezdové návěstidlo, kde se střetl se služebním vlakem. "Ten měl postavenou vjezdovou vlakovou cestu na 1. kolej. Odpovědnost za nehodu bude možné určit až po rozboru záznamu elektronického rychloměru a všech dalších souvislostí," dodal následně Marek Iliaš, tiskový mluvčí Správy železnic.


Vlak bez zastavení projel stanicí Kdyně a i návěstidlo Stůj (9. září 2020, Drážní inspekce)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!