Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

V Olomouckém kraji se investují miliardy korun

OLOMOUCKÝ KRAJ - V Olomouckém kraji dělníci pracují na třicet kilometrů dlouhém úseku z Uničova do Olomouce nebo v úsecích Přerov - Dluhonice. Na nově opravených tratích budou jezdit vlaky až 160 km/h.

Nový vzhled už dostalo osm nádražních budov za 44 milionů korun, a to například Bludov, Grygov, Lipník nad Bečvou nebo Štěpánov...


(9. července 2020, Správa železnic)

"Kromě rekonstrukce a lepšího zabezpečení tratí vznikají v Bohuňovicích a Šternberku také nová nástupiště a dávají se dohromady i nádražní budovy stejně jako v Přerově nebo Hanušovicích. V rámci staveb také dojde ke zrušení železničního přejezdu výstavbou nového nadjezdu," řekl ministr dopravy Karel Havlíček. Elektrizace a zkapacitnění 30 kilometrů trati z Uničova do Olomouce začalo v loňském roce, práce za 4,2 miliardy korun budou dokončeny v roce 2022. Jedná se o první regionální trať v ČR, kde vlaky budou moci nově jet až 160 km/h a navíc zde bude provoz výhradně hlídán nejmodernějším evropským zabezpečovačem ETCS.

Ve stejném roce bude dokončena stavba rekonstrukce traťových úseků v Přerově za 3,8 miliardy korun. V rámci stavby dojde ke zrušení stávajícího železničního přejezdu P6525 v km 185,600 traťového úseku Přerov - Dluhonice. Nahradí jej silniční nadjezd jako součást propojení Dluhonské ulice s Předmostskou ulicí a ulicí U Hřiště, která vede do centra místní části Dluhonice. Jeho dokončení se plánuje v polovině příštího roku.


(9. července 2020, Správa železnic)

V letošním roce probíhá rekonstrukce šesti výpravních budov za 143 milionů korun. Konkrétně dostane nový vzhled nádraží ve Šternberku, Přerově, Hanušovicích, Branné, Bohuňovicích nebo nádražní budova ve stanici Olomouc-Řepčín. Ve všech nádražních budovách se zlepší zázemí pro cestující, výpravní budovy budou vypadat jako nové a zároveň na některých místech budou zbourány nevyužívané části nádraží.

Zároveň Správa železnic připravuje rekonstrukce dalších sedmi výpravních budov za 168,2 miliony korun v Domašově nad Bystřicí, Moravském Berouně, Ostružné, Senici na Hané, v Šumperku, ve stanici Hlubočky – Mariánské Údolí a v Přerově, kde se pracuje na druhé etapě. Nový vzhled už dostalo osm nádražních budov za 44 milionů korun, a to Bludov, Drahanovice, Drahotuše, Grygov, Lipník nad Bečvou, Štěpánov, Teplice nad Bečvou, Třebčín. Celkem šlo do výpravních budov v Olomouckém kraji 355 milionů korun.


(9. července 2020, Správa železnic)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!