Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Pendolino od září pojede až do Karlových Varů

KARLOVY VARY - Zástupci Českých drah a Karlovarského kraje dohodli prodloužení jízdy vlaků InterCity Pendolino 504/505 až do Karlových Varů. První rychlovlak by měl do Karlových Varů přijet už za měsíc. 

O prodloužení jednoho páru Pendolina jednal kraj s Českými drahami od roku 2017, teprve letos v září se to stane realitou...


Pendolino nově pojede do Karlových Varů (nedatováno, České dráhy)

"Jsem rád, že se nám podařilo společně s Karlovarským krajem najít takový model provozu, který umožní zavedení přímého velmi rychlého spojení lázeňské metropole nejen s Prahou, ale také s Pardubicemi, Olomoucí a celou hospodářskou oblasti na severní Moravě," řekl náměstek generálního ředitele Českých drah pro obchod Jiří Ješeta. Dodal, že celou trasu mezi severní Moravou až do Karlovými Vary dlouhou více než 600 kilometrů nově urazí návštěvníci Karlových Varů bez přestupu za necelých 7 hodin.

Prodloužení Pendolina z Chebu do Karlových Varů je předmětem jednání již tři roky. "Nyní zpracováváme smlouvy. Až budou tyto náležitosti hotové, Pendolino by mělo v září začít jezdit až do krajského města. Nebude to vyžadovat žádnou úpravu trati, jen drobnou technickou změnu na soupravě. Pak už lidé budou moci pohodlně cestovat Pendolinem a v moderním rychlovlaku v případě potřeby pracovat i odpočívat," uvedl náměstek hejtmana Martin Hurajčík.


Trasu z Ostravy přes Prahu do Karlových Varů ujede za 7 hodin (nedatováno, České dráhy)

Spoj SC/IC Pendolino 504 pojede z Ostravy v 15.15 hodin a přes Olomouc, Pardubice, Prahu, Plzeň a několik dalších zastávek přijede do Chebu ve 21.26 hodin, odkud bude nově pokračovat do Sokolova a Karových Varů, kam přijede krátce po 22.00 hodině. "V opačném směru vyrazí spoj IC/SC Pendolino 505 z Karlových Varů krátce před 6.00 hodinou a pojede přes Sokolov, Cheb, Mariánské Lázně, Planou u Mariánských Lázní, Stříbro a Plzeň do Prahy a dál bude pokračovat do Pardubic, Olomouce a Ostravy, kam přijede ve 12.44 hodin," upřesnila mluvčí Českých drah Gabriela Novotná.

Vlaky Pendolino nabídnou cestujícím do Karlových Varů obvyklý standard, který nabízejí na nejdůležitějších tratích České republiky. Komfortní polohovatelné sedačky, klimatizovaný interiér, palubní Wi-Fi síť a zábavně-informační portál, nabídku občerstvení, dětské kino pro nejmenší cestující i místa a zázemí pro cestování osob na vozíku. Cestující si budou moci i zajistit místenku, v úseku z Prahy do Ostravy je místenka povinná.


Jednání o prodloužení Pendolina do Karlových Varů trvají tři roky (nedatováno, České dráhy)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!