Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Lávka pro pěší na Rajské
zahradě je kompletní

 O Rail Business Days
je letos nebývalý zájem

 Nové jízdní řády v Ústí:
Mizí takt a mění rozjezdy

 Začala oprava nádražní
budovy v Pardubicích

Železniční provoz se vrací do starých kolejí

ČESKÁ REPUBLIKA - Železniční doprava se vzpamatovává z koronavirové krize, v těchto dnech se tak na koleje vrací další vnitrostátní i mezinárodní vlaky. Do úplného stavu už chybí jen ojedinělé expresy nebo posilové vlaky.

Kromě uvedených rychlíků a vybraných odřeknutých vlaků v regionální dopravě se tak doprava vrátila k rozsahu před koronavirem...


Na koleje se vrací také Pendolina (nedatováno, České dráhy).

Po dohodě s objednavateli a zahraničními partnery České dráhy obnovují od neděle 14. června do úterý 16. června provoz dalších mezistátních vlaků. "Od 14. června se vracíme u vlaků Berliner k plnému jízdnímu řádu do Německa, a to včetně plánovaných cílových stanic v Hamburku a Kielu. Od pondělí 15. června pak v plném rozsahu obnovíme mezistátní dopravu Railjety Vindobona a Jižními expresy do Vídně, Grazu a Lince. Ve stejný den obnovujeme také regionální přeshraniční spoje do Německa a Rakouska," vyjmenoval rozsah změn Jiří Ješeta, náměstek generálního ředitele Českých drah pro obchod.

Ve směru do Německa, Rakouska a na Slovensku se tak vrací jízdní řády téměř ke stavu před epidemií koronaviru. Omezení zatím potrvá především u nočních vlaků a u několika dalších spojů, jejichž provoz je ovlivněn výlukami nebo uzavřením dalších zemí na trase vlaků. Obnovení jejich provozu se předpokládá po otevření hranic těchto států, pravděpodobně na konci června.


Cestujícím slouží opět více spojů (nedatováno, České dráhy).

Od 15. června obnovují České dráhy ve spolupráci se zahraničními partnery provoz téměř všech přeshraničních osobních vlaků na česko-německé a česko-rakouské hranici. Výjimky jsou způsobeny výlukami a opravami tratí. O několik dní později se tak rozjedou například regionální vlaky mezi Potůčky a Johanngeorgenstadtem.
V mezistátní dopravě tak zůstává omezení provozu především do Polska a Maďarska, kde obnovení mezistátních vlaků zatím brání omezení ze strany těchto států. U relace Rakousko - Česko - Polsko je od 15. června zaveden pouze spoj EC104/105 Porta Moravica provozovaný rakouskou soupravou v úseku Graz - Vídeň - Bohumín. Ostatní spoje jezdí kvůli uzavření polsko-české hranice a vedení vlaků polskými soupravami s náhradními vozy pouze v úseku Bohumín - Břeclav.

"Od 15. června už pojedou všechny plánované spoje Jižní expres mezi Prahou, Táborem a Českými Budějovicemi. Vlaky zde tedy opět nabídnou plný komfort a cestovní dobu pouhé 2 hodiny. Na koleje se vrací také všechny plánované spoje SC Pendolino mezi Prahou a Ostravskem. Cestující tak budou mít znovu k dispozici všechny rychlovlaky, které cestu mezi oběma aglomeracemi zvládnou za pouhé tři hodiny včetně obvyklých služeb," doplnil Ješeta. V dálkové vnitrostátní osobní dopravě tak zůstávají minimální omezení vlaků, například vlaky InterCity Opavan nebo posilový Railjet Brněnský drak. Provoz těchto vlaků bude obnoven později.


Omezena je stále ještě noční doprava na železnici (nedatováno, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

  20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!