Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Střet na přejezdu u Struhařova: 12 zraněných

STRUHAŘOV - K vážně vypadající nehodě došlo v neděli ráno na železničním přejezdu mezi Struhařovem a Dobříčkovem na Benešovsku. Vlak se tady srazil s linkovým autobusem, během střetu bylo zraněno dvanáct osob.

Celková škoda byla vyčíslena na více než tři a půl milionu korun, největší škoda vznikla na vlaku a nízkopodlažním autobuse Setra...


Střet vlaku a autobusu u Struhařova (14. června 2020, Drážní inspekce).

Ke střetu došlo v neděli v 6.40 hodin, na železniční přejezdu mezi Struhařovem a Dobříčkovem se střetl osobní vlak Českých drah s autobusem dopravce ICOM transport mířícím do Vlašimi. "Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. V důsledku střetnutí osobní vlak vykolejil. Dle informací Drážní inspekce je na místě větší počet zraněných," uvedl zprvu tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Během dne následně upřesnil, že počet zraněných se vyšplhal na 12 osob. Zraněn byl strojvedoucí a pět cestujících v motoráku, dále řidič autobusu a v něm pět cestujících. Jedno zranění bylo vážné a zraněnou osobu odvážel vrtulník zdravotnické záchranné služby. Celková škoda se vyšplhala na 3,7 milionu korun, z toho 2,6 milionu korun na vlaku, 800 tisíc na autobusu a 300 tisíc za poškozenou trať.


Celkem bylo po střetu zraněno 12 osob (14. června 2020, Drážní inspekce).

Drážní inspekce se následně po odklizení následků nehody zaměřila na šetření příčiny a okolnosti mimořádné události v místě jejího vzniku. "Dle šetření Drážní inspekce na místě mimořádné události bylo přejezdové zabezpečovací zařízení v době nehody v činnosti," doplnil tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Ve hře je tak pochybení řidiče autobusu, protože rozhledové podmínky na přejezdu byly dostatečné.

České dráhy na trati číslo 222 ihned přerušily provoz, téměř ihned po nehodě byla zajištěna operativní náhradní autobusová doprava. Autobusy tak až do odpoledních hodin jezdily mezi stanicemi Benešov u Prahy a Postupice, vlakem nebyla obsluhována zastávka Dobříčkov. 


Doprava byla na trati zastavena na několik hodin (14. června 2020, Drážní inspekce).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!