Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Arriva zavedla ve vlacích na Zlínsku přirážku

ZLÍNSKÝ KRAJ - Od 1. března 2020 upravila Arriva v osobních vlacích ve Zlínském kraji odbavení cestujících. Ve stanicích, ve kterých je před odjezdem otevřena pokladna, je nutné si jízdenku koupit předem na přepážce.

Zatímco dosud nechtěl dopravce nákup jízdenky cestujícím komplikovat, nyní při nákupu u stevarda Arriva zavedla příplatek...


Ilustrační foto (prosinec 2019, Arriva vlaky).

"Od poloviny prosince, kdy jsme vyjeli na řadu tratí, jsme nechtěli cestujícím komplikovat život zaváděním změn, a tak jsme neřešili, kde si jízdenku koupili. V našem vlaku to bylo bez přirážky, i když to není na české železnici obvyklé. V některých stanicích jsme otevřeli pokladny a naším cílem je, aby si cestující kupoval jízdenku tam, a ne ve vlaku. Od března tak zavádíme přirážku za nákup ve vlaku v případech, kdy si cestující mohl koupit jízdenku v pokladně," vysvětlil ředitel společnosti Arriva vlaky Jiří Nálevka.

Manipulační přirážka se nebude uplatňovat v případech, kdy je odbavení cestujících ve stanicích s otevřenou pokladní přepážkou bez manipulační přirážky umožněno právními předpisy. To se týká například držitelů průkazů ZTP a ZTP/P nebo návazného odbavení cestujícího, který přestupuje z vlaku jiného dopravce a pro předchozí úsek cesty se prokáže jízdním dokladem v tarifu předchozího dopravce.


Ilustrační foto (prosinec 2019, Arriva vlaky).

Na tratích na Zlínsku je přirážka podle Tarifu Zlínského kraje 40 korun, připočítává se ve stanicích v Bylnici, Horní Lidči, Kunovicích, Luhačovicích, ve Starém Městě u Uherského Hradiště, v Uherském Hradišti, Uherském Brodě, ve Valašském Meziříčí, Veselí nad Moravou nebo ve Vsetíně, a to v době, kdy jsou pokladny otevřeny. Pokud je pokladna uzavřena, manipulační příplatek cestující nezaplatí.

Jízdenku na osobní vlaky Arrivy na Zlínsku je možné koupit i v e-shopu Arrivy, u takové jízdenky ale neplatí možnost jejího využití i ve vlacích jiného drážního dopravce. "Naši stevardi budou cestující ve vlacích upozorňovat, že v jejich nástupní stanici je otevřena pokladna a že si mohou koupit jízdenku předem a bez přirážky tam. K cestujícím budeme vstřícní a ze začátku budeme nové podmínky vysvětlovat," doplnil Jiří Nálevka.


Ilustrační foto (prosinec 2019, Arriva vlaky).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!