Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Správa železnic doplní závory na 39 přejezdů

ČESKÁ REPUBLIKA - Správa železnic pokračuje v trendu zvyšování bezpečnosti na železničních kříženích se silnicemi a v letošním roce doplní závory u 39 přejezdů. Statistiky nehod jasně říkají, že závory jsou účinnější.

Správce infrastruktury navíc nadále pokračuje v prevenci a zveřejnil nová informační videa, jak se správně na přejezdu chovat...


Na řadu přejezdů Správa železnic doplní závory (28. března 2016, Filip Vlček).

V letošním roce Správa železnic doplní závory na osmnácti přejezdech na silnicích první třídy. Na komunikacích druhé třídy pak dojde k doplnění u deseti přejezdů a na silnicích třetí třídy se jedná o jedenáct instalací závorových břeven. Vedle toho bude dalších třináct přejezdů situovaných na silnicích třetí třídy nově doplněno o výstražnou světelnou signalizaci. "Statistiky skutečně verifikují klesající trend ve vývoji počtu nehod na přejezdech. Tento fakt potvrzuje, že masivní investice Správy železnic do zabezpečení přejezdů mají své opodstatnění a začínají se již také projevovat v praxi," řekl generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Vývoj počtu mimořádných událostí na železnici v České republice není výrazně odlišný od zbytku Evropy. Podle statistik připadá v České republice 2,6 obětí na 1000 přejezdů, zatímco v EU se jedná o 2,8 obětí na stejný počet úrovňových křížení. Závěry vyšetřování nehod na železničních přejezdech ukazují, že největší podíl na jejich vzniku je způsoben nepozorností a porušováním pravidel silničního provozu ze strany řidičů motorových vozidel.


Celkem 39 přejezdů tak bude bezpečnějších (28. března 2016, Filip Vlček).

K nejčastějším prohřeškům řidičů patří nedodržování maximální povolené rychlosti, nerespektování signalizace přejezdu a nedostatečná pozornost věnovaná řízení. Nejen taková opatření ale Správa železnic realizuje. "Aktivní jsme ale i na poli prevence. Na našich webových stránkách, facebookovém profilu a komunikačním kanálu na youtube.com je k dispozici množství preventivních spotů. Letošní rok jsme zahájili videi zaměřenými právě na bezpečnost na přejezdech," dodal Svoboda.

Správce české železnice spustil informační videa v rámci kampaně Bezpečná železnice. Spoty ukazují, jak by se řidiči motorových vozidel měli správně chovat při přejíždění přejezdů. Celkem čtyři instruktážní videa začal postupně zveřejňovat na svém facebookovém profilu od 21. ledna. Přes všechny tyto negativní faktory, přes stále se zvyšující počet registrovaných vozidel a určité dílčí přechodné, zpravidla nahodilé výkyvy, se daří počet nehod na železničních přejezdech v dlouhodobé perspektivě snižovat.


Mnohdy spadlé závory zaezí i nehodám z oslnění (28. března 2016, Filip Vlček).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!