Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Havlíčkův Brod se dočkal opravených perónů

HAVLÍČKŮV BROD - Pohodlnější přístup na další dvě nástupiště i nástup do vlaků přinesla stavba, kterou ještě v závěru loňského roku ukončila Správa železniční dopravní cesty v Havlíčkově Brodě.

V současnosti jsou tak již zrekonstruována čtyři nástupiště havlíčkobrodského nádraží, práce tady probíhaly téměř rok a půl...


Pohled na havlíčkobrodská nástupiště (6. září 2019, Filip Vlček)

Ve stanici Havlíčkův Brod prošla v minulých letech rekonstrukcí nejvytíženější nástupiště číslo 2 a 3. "Díky právě dokončené stavbě získala moderní parametry další dvě nástupiště. Obě mají nyní nástupní hranu 550 milimetrů nad kolejí, přístup pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace zajišťují nově výtahy," informoval tiskový mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Iliaš.

Obsahem projektu byla dále rekonstrukce železničního spodku a svršku. Její součástí byla úprava celkem pěti staničních kolejí. "Ty jsou díky svaření bezstykové a umožňují tak klidnější jízdu vlaků. Zároveň se upravilo také zabezpečovací zařízení," upřesnil následně Marek Iliaš. Provedla se rovněž úprava trakčního vedení, v části kolejiště byla instalována nová trolej.


Nástupiště jsou zrekonstruovaná a moderní (6. září 2019, Filip Vlček)

V rámci dalších stavebních prací byl na nástupištích číslo 1 a 4 zrekonstruován orientační systém pro cestující a rozhlas. Obě dostala také nové zastřešení a osvětlení. Práce v nejvýznamnějším železničním uzlu v Kraji Vysočina probíhaly od srpna roku 2018. Správa železniční dopravní cesty tak pokračuje ve svém investičním plánu zrekonstruovat do konce roku 2022 přes osmdesát nádražních budov.

Zhotovitelem stavby je společnost Chládek a Tintěra Havlíčkův Brod. Předpokládané celkové investiční náklady akce činí 138,2 milionů korun. "Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Fondu soudržnosti v rámci Operačního programu Doprava 2014 - 2020 a příspěvek Evropské unie může dosáhnout až 100,9 milionů korun," uzavřel Iliaš. Národní financování zajišťuje Státní fond dopravní infrastruktury.


V uplynulých měsících se rekonstruovala všechna nástupiště (6. září 2019, Filip Vlček)

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!