Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Nový jízdní řád: Pět tisíc bezbariérových spojů

ČESKÁ REPUBLIKA - České dráhy nabídnou v jízdním řádu 2020, který začne platit letos už 15. prosince, celkem 4845 bezbariérových vlaků. Jedná se o nejrozsáhlejší síť bezbariérových spojů napříč celou Českou republikou.

V dalších dvou letech pak uvedou do provozu další nové soupravy a nabídku cestování pro osoby s handicapem rozšíří na nové linky...


České dráhy navyšují počty spojů pro handicapované (nedatováno, České dráhy).

České dráhy se věnují odstraňování bariér dlouhodobě. Zatímco před 10 lety měly přibližně 350 bezbariérových vozidel a vypravovaly jeden a půl tisíce bezbariérových spojů, v novém jízdním řádu 2020 budou disponovat více než 600 bezbariérovými vozy a jednotkami a nabídnou 4 845 bezbariérových spojů každý den. "Svobodné cestování pro všechny spoluobčany včetně osob se zdravotním postižením je jednou z našich priorit, proto budeme pokračovat v nákupu moderních vozů a rozšiřování počtu bezbariérových spojů," uvedl generální ředitel Českých drah Václav Nebeský.

Například od příštího roku začnou České dráhy uvádět do provozu nové jednotky z rodiny RegioPanter a za dva roky nasadí nové expresní soupravy, které jsou již ve výrobě. "Zároveň soutěžíme 60 nových elektrických a 60 motorových nízkopodlažních vlaků pro regionální dopravu a 20 souprav pro dálkové expresy. Takto zmodernizovaný park nabídne lidem na vozíčku podstatně větší možnosti cestování a velmi komfortní podmínky," dodal Nebeský.


Kde není bezbariérový vlak, pomůže plošina (nedatováno, České dráhy).

České dráhy v roce 2014 spustily také speciální objednávkový systém, jehož prostřednictvím si mohou postižení zákazníci předem zajistit přepravu a asistenci zaměstnanců při nástupu a výstupu. "Za prvních devět měsíců letošního roku jsme se postarali o více než 6 tisíc zákazníků. Díky tomuto našemu objednávkovému systému jsme od jeho spuštění pomohli při cestování už více než 35 tisícům postižených. Další desítky tisíc přeprav se díky nasazování nízkopodlažních vozidel uskutečnily bez asistence zaměstnanců Českých drah.," uzavřel Nebeský.

Během následujících dvou let nabídnou České dráhy nové bezbariérové vlaky. Soupravy konsorcia Siemens – Škoda budou nasazeny na linku Západního expresu z Prahy přes Plzeň do Chebu, respektive na Krušnohor z Prahy přes Ústí nad Labem a Karlovy Vary do Chebu. Jednotky RegioPanter pak budou jezdit na spěšných vlacích z Plzně přes Stříbro, Mariánské Lázně a Cheb do Karlových Varů, na trase z Klatov přes Plzeň a Hořovice do Berouna a na regionálních vlacích v Jihočeském kraji a v Kraji Vysočina. Na trati z Ostravy do Frýdku-Místku a dále do Frýdlantu nad Ostravicí pak budou nasazeny jednotky push-pull společnosti Škoda Transportation.


Bezbariérové spoje usnadňují cestu i maminkám s kočárky (nedatováno, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!