Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

ČD koupí až 182 moderních vozů pro expresy

ČESKÁ REPUBLIKA - České dráhy hodlají výrazně omladit svůj vozový park. Řídicí výbor proto schválil vypsání soutěže na dodavatele až 182 moderních osobních vozů pro expresní spoje s rychlostí až 230 km/h.

Ta je nezbytná pro plánované nasazení souprav na mezinárodní linky, především v Německu. Vozy nabídnout špičkový komfort...


Dálková a mezinárodní doprava se dočká zvýšení komfortu (nedatováno, České dráhy).

Nové vlaky nabídnou cestujícím špičkový komfort, a to včetně restauračních vozů, speciálních míst pro cestující na vozíku nebo s malými dětmi, s wifi připojením k internetu nebo vylepšenými parametry pro příjem signálu mobilních telefonů. Vypsání samotné soutěže se očekává v nejbližších dnech a dopravce uzavře s vítězem soutěže rámcový kontrakt, který bude čerpat podle provozních a obchodních zájmů společnosti. České dráhy pořídí až 180 vozů pro dálkové osobní vlaky a zároveň nakoupí další dva vozy, které budou následně určeny pro potřeby Správy železniční dopravní cesty. 

"Pokračujeme v našem plánu obnovy osobních souprav. Díky pořízení až 180 nových osobních vozů pro expresní dopravu nabídneme špičkový servis především našim zákazníkům mezi Prahou a Brnem nebo Prahou a Ústím nad Labem, a také cestujícím na mezistátních linkách do Berlína, Hamburku, Bratislavy a Budapešti. Posílíme tím konkurenceschopnost železnice oproti individuálnímu motorismu, autobusům i letecké dopravě a získáme další cestující. Zároveň dojde také ke zvýšení kvality vozby na našich vnitrostátních expresních a rychlíkových linkách, kam se přesunou současné komfortní vagony," vysvětlil generální ředitel Českých drah Václav Nebeský.


Pohled do interiéru dříve pořizovaných vagonů (vizualizace, České dráhy).

České dráhy požadují moderní vozy, které půjde sestavit do dvaceti pevně spojených devítivozových netrakčních souprav, podobně jako je tomu u rychlovlaků Railjet. Cestujícím to přináší řadu výhod v podobě jednotného řazení vlaků, snadného průchodu soupravou nebo snížení prašnosti a hlučnosti uvnitř soupravy. Provozovatel pak získá moderní typ vozidel s vysokou spolehlivostí zajištěnou mimo jiné pevným spojením. 

"V souvislosti s nákupem většího počtu vozů s vyššími požadovanými standardy očekáváme, že dosáhneme lepší nabídkovou cenu, lepší míru využití v provozu a udržíme postavení významného partnera na mezistátních linkách. Některé sousední železnice totiž plánují povoz souprav EC/IC rychlostí až 230 km/h, což naše nové vozy splní. V budoucnosti je budeme moci nasadit také na naše první vysokorychlostní tratě. Hovoří se například o úseku z Prahy do Poříčan," upozornil Michal Kraus, člen představenstva Českých drah odpovědný za provoz. Pořízení nových vagónů bude znamenat i vyřazení starších vozů z poloviny 80. let vyráběných ještě v bývalé NDR na některých rychlíkových spojích. Do rychlíků budou namísto starších vozů zařazeny komfortní vozy ze současných vlaků EC/IC.


Cestující v mezinárodní dopravě čekají změny (nedatováno, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!