Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

České dráhy zavedou od prosince nové spoje

ČESKÁ REPUBLIKA - České dráhy finišují s přípravami na nový jízdní řád, který začne platit od neděle 15. prosince. Přinese řadu novinek také v dálkové dopravě, regionální novinky budou představeny zhruba za měsíc.

Zkvalitnění dopravy čeká jak Jihočechy, tak i Západočechy. Přibudou také nové rychlíky vedené mezi Prahou a Ústím nad Labem...


Dálkovou dopravu čeká od prosince posílení spojů (nedatováno, České dráhy).

Po mnohaleté přestávce získají lázně Třeboň a pohraniční České Velenice přímé rychlíkové spojení s Prahou. Vlaky Lužnice obslouží tuto trať každým směrem až čtyřikrát denně a doba jízdy bude přibližně 2 hodiny a 20 minut. Cesta autobusem z okraje Prahy do Třeboně dnes trvá dvě a půl hodiny a po započítání cesty metrem do centra je ještě přibližně o 20 minut delší. Vlak tak nabídne nové přímé a navíc rychlé spojení s hlavním městem.

U spojů linky R17 z Prahy na jih Čech proto dojde k některým vzájemným výměnám v časech jízdy vlaků Vltava z Prahy do Českých Budějovic a Lužnice z Prahy do Českých Velenic. Spoje Vltava mezi Prahou a jihočeskou metropolí navíc zrychlí přibližně o 7 minut. Vedle prodloužení rychlíků Lužnice z Veselí nad Lužnicí do Českých Velenic se rozšíří také rozsah provozu vlaků Vltava mezi Veselím nad Lužnicí a Českými Budějovicemi. Více jízd nabídnou také Jižní expresy. Do jejich souprav budou v jízdním řádu 2020 postupně zařazeny modernizované vozy 1. třídy s bistrem, které nabídnou širší nabídku občerstvení. Jižní expresy budou také ve větší míře posilovány o dodatečné vozy mezi Českými Budějovicemi a Prahou.


Vzniknou nové vlaky a přímé spoje z Prahy do Třeboně (nedatováno, České dráhy).

Dlouhodobě rostoucí počet cestujících se projeví také v doplnění nabídky na dalších frekventovaných vnitrostátních linkách a v posílení řady spojů. Jen v letošním prvním půlroce přibylo Českým drahám 2,2 milionu cestujících a ve srovnání s rokem 2010 využívá služby Českých drah ročně dokonce přes 17 milionů osob navíc. "Díky objednávce Plzeňského kraje pojede více přímých vlaků mezi Klatovy a Prahou, dodatečné spoje zamíří na linky mezi Prahou a Jihočeským nebo Ústeckým krajem, a také mezi Brnem, Jihlavou a Českými Budějovicemi," uvedl Petr Vondráček z Českých drah.

Nově pojede více přímých vlaků mezi Prahou a Klatovy a dochází také ke zrychlení těchto vlaků. Cestující z Klatov do Prahy ušetří 15 minut na cestě a z Prahy do Klatov 11 minut. Doba jízdy z Klatov do Prahy tak bude jen 2 hodiny a 17 minut a opačným směrem 2 hodiny a 15 minut. Vlak tak bude rychlejší než autobus, který dnes potřebuje stejnou dobu jízdy na okraj Prahy a nejméně dalších 20 minut zabere cesta metrem do centra. Lepší obslužnost bude zajištěna také na okraji dne, kdy budou jezdit nové Západní expresy z Cheb ve 20.33 hodin přes Plzeň do Prahy ve 23.20 hodin, respektive z Prahy ve 22.39 hodin do Plzně ve 23.57 hodin. Tyto vlaky navíc zastaví v Hořovicích a v Rokycanech a zajistí lepší možnost pro návrat ze zaměstnání nebo z kulturních akcí v hlavním městě.


Cestující se dočkají také posílení večerních a nočních rychlíků (nedatováno, České dráhy).

Na trati 090 bude jezdit denně poslední večerní rychlík s odjezdem z Děčína ve 21.46 hodin a příjezdem do Prahy ve 23.34 hodin. Tento vlak jezdí letos jen v neděli a ze strany Severočechů byl požadavek na jeho denní vedení, kterému objednavatel vyšel vstříc. Ranní dojíždění do práce do hlavního města posílí nový rychlík z Teplic v Čechách ve 4.57 hodin do Prahy v 6.36 hodin, který zastaví také v Ústí nad Labem, Lovosicích a v Roudnici nad Labem.

Zjednoduší se i večerní návraty díky novým vlakům z Prahy ve 21.34 hodin do Teplic v Čechách ve 23.11 hodin, respektive z Prahy ve 22.34 hodin do Ústí nad Labe ve 23.49 hodin. "Oba tyto vlaky zastaví také v Roudnici nad Labem a Lovosicích. V pracovní dny bude také zkrácen interval mezi rychlíky linky R20 doplněním tří párů vlaků v úseku z Prahy do Ústí nad Labem, respektive do Děčína," podotkl tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. U souprav rychlíků R20 z Prahy do Děčína dojde k výměně vozů za modernizované vozy první generace vozů InterCity.


Velké novinky čekají i na cestující z Prahy do Ústí nad Labem (nedatováno, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!