Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

CityElefant v Praze sejmul náklaďák, vlaky stojí

PRAHA - K vážné nehodě vyjížděli v pátek dopoledne záchranáři, hasiči a policisté. V pražské Uhříněvsi se srazil osobní vlak s nákladním autem. Provoz na trati je přerušen, vlaky se vrátí nejdříve v pozdních večerních hodinách.

Při nehodě se zranilo několik cestujících. České dráhy apelují na veřejnost, aby cestu z Prahy do jižních Čech přesunuli na jiný termín...


Poškozená vlaková jednotka CityElefant (6. září 2019, Drážní inspekce).

K nehodě došlo v pražské Uhříněvsi v 9.32 hodin na železničním přejezdu chráněném světly a závorami, osobní vlak se tady střetl s nákladním automobilem. Při nehodě bylo zraněno 6 cestujících ve vlaku a řidič nákladního automobilu. Ve vlaku cestovalo přibližně 220 cestujících. Vlak po střetnutí vykolejil," informoval generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera. Doplnil, že provoz na trati byl zastaven. Zranění cestujících jsou lehčího charakteru.

"Drážní inspekce tuto vážnou nehodu šetří, na místě má 3 inspektory," později uvedl Kučera. Ti zatím předběžně vyčíslili škodu na vlaku ve výši 20 milionů korun, další 3 miliony korun je škoda na poškozené železniční trati. Po vykolejení totiž došlo k poškození kolejí, sloupů i samotného trakčního vedení. "Zkouška na alkohol u řidiče automobilu byla negativní," doplnil generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.


Vlak po střetu s náklaďákem vykolejil (6. září 2019, Drážní inspekce).

Podle očitých svědků vjel kamion na přejezd v době, když se závory začaly po průjezdu vlaku již zvedat. Náhle se ale znovu zavřely, protože po druhé koleji se blížil osobní vlak mířící z Benešova u Prahy na hlavní nádraží v Praze. Očití svědkové také potvrdili, že přejezdové zabezpečovací zařízení bylo v době nehody funkční.

Nehoda komplikuje dopravu v páteční špičce

České dráhy mezitím uvedly, že je přerušen provoz mezi Prahou a Říčany. "V místě přerušení organizujeme náhradní dopravu autobusy. Ta má ovšem ve srovnání s vlaky omezenou kapacitu. Žádáme proto cestující v tomto směru, aby odložili své cesty na pozdější dobu, až bude alespoň částečně obnoven provoz na železnici," řekla tisková mluvčí Českých drah Gabriela Novotná. V případě že se cestující na cestu vydají, je třeba počítat s přestupy na náhradní dopravu a s větším zdržením.


Vlak má vážně poškozený první vůz soupravy (6. září 2019, Drážní inspekce).

Podle webu Českých drah je v dálkové dopravě zastaven provoz rychlíků mezi stanicemi Praha Holešovice až Benešov u Prahy. Cestující mohou podle Českých drah použít trasu metra C z Hlavního nádraží na Háje a dále autobusové linky číslo 381, 382, 383 a 387 zajíždějící do Říčan, odkud mohou dále využít osobní vlaky jezdící mezi Říčany a Benešovem u Prahy. Rychlíky odjíždějící z Benešova u Prahy dále do jižních Čech mohou být opožděny.

V regionální dopravě je zastaven provoz mezi stanicemi Praha Hostivař až Strančice. Cestující mohou použít linky metro C a ze zastávky Háje autobusy linek číslo 381, 382, 383 a 387 zajíždějící k nádraží Praha-Uhříněves. Osobní vlaky linky S9 jezdí v úsecích z Prahy hlavního nádraží do pražské Uhříněvsi, ve směru od Benešova pak končí v Říčanech. "Předpokládané obnovení provozu bude nejdříve dnes v pozdních večerních hodinách," doplnila závěrem Gabriela Novotná.


Pohled na železniční přejezd s kamionem i vlakem (6. září 2019, Drážní inspekce).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!