Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Regionova u Branky porazila kamion na bok

BRANKA U OPAVY - K další nehodě došlo na železničním přejezdu v Brance u Opavy. Osobní vlak tady narazil do kamionu, který převrátil na bok. Doprava na trati z Hradce nad Moravicí do Opavy se zastavila na šest hodin.

V uplynulých letech na stejném železničním přejezdu došlo k podobným nehodám, v přípravě je přestavba přejezdu na pěší přechod...


Kamion se po nárazu vlaku převrátil na bok (30. července 2019, Drážní inspekce).

K nehodě došlo v úterý v 18.10 hodin. "Osobní vlak jedoucí z Hradce nad Moravicí do Opavy se na železničním přejezdu střetl s kamionem. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži, které jsou doplněny dopravní značkou stop," informoval tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Doplnil, že v důsledku střetnutí osobní vlak obsazený vlakovou jednotkou Regionova vykolejil.

Při nehodě bylo zraněno celkem deset osob, a to řidič nákladního automobilu, strojvedoucí a osm cestujících z vlaku. "Celkově byly škody odhadnuty na 6 milionů korun, a to 4,5 milionu korun na kamionu, 1,5 milionu na vlaku a 10 tisíc korun na železniční trati. "Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti vzniku mimořádné události v místě jejího vzniku," doplnil tiskový mluvčí. Dopravu na trati až do ukončení denního provozu zajišťovaly autobusy, železniční trať byla zprůjezdněna v nočních hodinách po nakolejení vykolejeného vlaku.


Provoz na trati byl po nehodě zastaven na několik hodin (30. července 2019, Drážní inspekce).

Jde o nejproblémovější železniční přejezd v rámci české železniční sítě, od roku 2008 na něm Drážní inspekce eviduje celkem 14 nehodě včetně té včerejší. "Drážní inspekce přejezdy rušit nemůže, na přijatá opatření je potřeba se obrátit na Správu železniční dopravní cesty. Nějaká tam již byla navržena, nicméně dosud evidentně nebyla realizována," dodal Drápal.

To, že se skutečně nějaká změna připravuje, potvrdil Informačnímu portálu Vlčoun.cz tiskový mluvčí Správy železniční dopravní cesty Marek Iliaš. "Zmíněný železniční přejezd bude přebudován na železniční přechod v rámci výstavby silničního obchvatu Otic, logicky pak po převedení silniční dopravy na dohotovený obchvat. O přestavbě přejezdu na přechod před dohotovením silničního obchvatu Otic provozovatel dráhy neuvažuje. Termín realizace výstavby silničního obchvatu a následné přestavby železničního přejezdu na přechod je plně v kompetenci investora," sdělil Marek Iliaš. 

Čtěte také...
- Přívěs dodávky v Brance u Opavy smetl vlak (vydáno 8. listopadu 2016).
- Řidička vjela v Brance u Opavy pod kola vlaku (vydáno 19. září 2015).
  (zdroj: www.vlcoun.cz).


Stejný přejezd a další z mnoha nehod (23. června 2015, Drážní inspekce).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!