Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

U Mariánských Lázní vykolejil nákladní vlak

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ - Dopravu na důležité železniční trati z Chebu do Plzně na několik dní zablokovala nehoda nákladního vlaku. Pravděpodobně vlivem překročení povolené rychlosti došlo k vykolejení vlaku převážejícího vápno.

Škody dosahují k téměř třiceti milionům korun. Provoz na trati, která byla značně poškozena, stojí minimáně do pátečního poledne...


Pohled na vykolejené vagony v místě nehody (28. července 2019, twitter Jiřího Svobody).

K nehodě došlo v neděli odpoledne. "V 16.33 hodin mezi Chodovou Planou a Mariánskými Lázněmi vykolejil nákladní vlak. Při mimořádné události vykolejila lokomotiva a třináct vozů," informoval tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Doplnil, že jedna lokomotiva v čele vlaku a dva vagony na konci vlaku zůstaly na kolejích. Podle prvotních informací bude na trati přerušen minimálně do konce tohoto týdne, záleží totiž na postupu odstranění vagonů. Ty se totiž vlivem vykolejení prakticky sesypaly z náspu. 

"Drážní inspekce šetří příčiny a okolnosti vzniku mimořádné události v místě jejího vzniku," dodal Drápal. Ředitel Správy železniční dopravní cesty Jiří Svoboda ale na svém twitterovém účtu uvedl, že na vině je pravděpodobně překročení rychlosti. "Strojvedoucí zřejmě trojnásobně překročil povolenou rychlost. Nehoda se obešla bez zranění, škody půjdou do milionů. Vydal jsem pokyn k urychlenému vyšetření příčin nehody, opravy a znovu zprovoznění tratě," napsal.


Z vykolejených vagonů se vysypalo vápno (28. července 2019, Drážní inspekce).

To, že škody půjdou do milionů pozdě večer potvrdil mluvčí Drážní inspekce. "Celkově byla škoda odhadnuta na 29 milionů korun, z toho 20 milionů korun na nákladním vlaku a 9 milionů na železniční trati. Tu bude navíc nutné opravit. České dráhy proto na svém webu předpokládají, že provoz nebude obnoven dřív, než v pátek 2. srpna v poledně. Tento údaj se však může změnit, a to v závislosti na postupu oprav.

Provoz na trati 170 z Plzně do Chebu je omezen, vlaky nejezdí mezi stanicemi Chodová Planá a Mariánské Lázně. "Vlaky dálkové dopravy jsou mezi stanicemi Planá u Mariánských Lázní - Mariánské Lázně a opačně nahrazeny autobusy náhradní dopravy," uvádí webové stránky Českých drah. Ve stejném rozsahu jsou pak nahrazeny také osobní vlaky. Vykolejení vlaku dočasně zkomplikuje také výstavbu obchvatu. Právě kvůli stavbě je rychlost na železniční trati snížena.


Odklízení nehody bude probíhat minimálně týden (28. července 2019, Drážní inspekce).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!