Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

O drážní půjčovny kol ČD Bike je velký zájem

ČESKÁ REPUBLIKA - České dráhy provozují největší síť půjčoven kol. Kola a další cyklistické vybavení začal národní dopravce nabízet v roce 2003, celkem provozuje 85 půjčoven a například loni bylo realizováno přes deset tisíc výpůjček.

Půjčovna kol v režii Českých drah tak může především teď v letních měsících ulehčit cestu stovkám milovníkům cykloturistiky...


Cyklistům slouží napříč republikou celkem 85 půjčoven ČD Bike (nedatováno, České dráhy).

"Letošní provoz cyklopůjčoven ČD Bike je v plném proudu. V prvním pololetí jsme půjčili přes 3 500 kol, elektrokol a koloběžek," upřesnil Radek Dvořák, místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele Českých drah pro obchod. "Meziročně nám v řádu desítek tisíc korun stouply tržby. Prodlužuje se totiž doba, na kterou si cyklisté kola půjčují a výrazně roste zájem o elektrokola, u kterých je půjčovné vyšší," dodal s tím, že půjčovny kol Českých drah budou v provozu zpravidla až do 31. října, vybrané půjčovny jsou otevřeny celoročně.

Cestující si pohodlně a bez starostí přijede vlakem do centra oblíbených cykloturistických oblastí a přímo na nádraží si může kolo vypůjčit v půjčovně kol ČD. Může si také už předem telefonicky nebo prostřednictvím e-mailu kolo zarezervovat. Chce-li si potom ulehčit cestu, může si vypůjčené kolo zdarma převézt vlakem po vybraných tratích blíže k cíli cesty pomocí přepravy spoluzavazadel nebo úschovy během přepravy.


Taktéž přeprava s kolem je snadnější, než před lety (nedatováno, České dráhy).

Bezplatně si lze kolo také uschovat ve vybraných stanicích vybavených úschovnou zavazadel. Po celodenním výletu se nemusí kolo vracet v místě vypůjčky, většinou je možné kolo vrátit i v jiných stanicích, kam opět lze dojet vlakem bez placení přepravného za vypůjčené kolo. Proces vypůjčení je také snadný. Stačí předložit osobní průkaz (občanský průkaz, řidičský průkaz nebo pas), podepsat nájemní smlouvu, složit vratnou zálohu, zaplatit půjčovné a vyrazit na výlet.

Skvělé turistické cíle nejen pro cyklisty doporučí největší výletní portál a mobilní aplikace svého druhu 'Vlakem na výlet', které nabízejí množství praktických informací. Vyhledávat lze podle regionu nebo podle složení a zaměření výpravy. Obsah je průběžně rozšiřován o zajímavé akce, které jsou dobře dostupné vlaky Českých drah. Prostřednictvím mapy a mezizastávek provedou výletníka celou jeho vybranou trasou. 

Podrobnější informace...
- Kompletní seznam půjčoven ČD Bike včetně otevíracích dob najdete zde.
  (zdroj: www.cd.cz).


Letos si kolo půjčilo již přes 3,5 tisíce lidí (nedatováno, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!