Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Řidiči hazardují na přejezdech, zemřelo pět lidí

ČESKÁ REPUBLIKA - Na železnici v uplynulých dnech výrazně přibylo dopravních nehod na železničních přejezdech. Při jedné z těchto nehod zemřeli hned čtyři lidé. Drážní inspekce na přejezdech vyzývá k větší ostražitosti.

V případě nehody na Žatecku došlo rovněž k poškození železniční tratě, vlaky by se podle železničářů na trať měly vrátit koncem měsíce...


Vlak vozidlo odmrštil několik metrů daleko (16. července 2019, Drážní inspekce).

K zatím poslední nehodě došlo v úterý 16. července na Lounsku. Rychlík společnosti GW Train Regio jedoucí z Mostu do Plzně se u Hořetic v 7.55 hodin srazil s osobním automobilem. Při nehodě byla lehce zraněna řidička auta, k dalším zraněním nedošlo. "Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor. V důsledku střetnutí vlak vykolejil," informoval tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Škoda na trati byla vyčíslena na 15 milionů korun, dalších pět milionů je škoda na vlaku a na autě pak vznikla škoda za 200 tisíc.

Poškození tratě ovšem výrazně zamíchalo s organizací železniční dopravy. Spěšné vlaky vedené z Jirkova do Lužné u Rakovníka jsou mezi Jirkovem a Žatcem nahrazeny autobusy náhradní dopravy, osobní vlaky z Jirkova do Žatce jsou autobusy náhradní dopravy vedeny mezi stanicemi Hořetice a Žatec. Provoz na trati bude obnoven až v závěru července, České dráhy na svém webu uvádí obnovení provozu po 26. červenci.


Pohled na vykolejený vlak GW Train Regio (16. července 2019, Drážní inspekce).

Další vážná nehoda se stala v neděli v Černožicích na Královéhradecku. Spěšný vlak jedoucí z Trutnova do Hradce Králové se ve 14.52 hodin srazil s osobním automobilem, následky nehody jsou ovšem tragické. "Při nehodě byli usmrceni čtyři lidé z osobního automobilu," uvedl Martin Drápal. Podle informací od policie zemřeli dva dospělí a dvě děti, ani jeden neměl šanci na přežití. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou signalizací bez závor. "Škoda byla celkově odhadnuta na 370 tisíc korun, z toho čtvrt milionu na vlaku. Přejezdové zabezpečovací zařízení bylo v době nehody v činnosti, provoz na trati byl obnoven po šesti hodinách ve 20.10 hodin.

Smůlu na železnici spustila sobotní nehoda na Rakovnicku, kdy se střetl osobní vlak jedoucí z Rakovníka do Čisté s dodávkou. V důsledku střetnutí osobní vlak vykolejil. "Při nehodě byla jedna osoba jedoucí v dodávce usmrcena a dalších šest osob bylo zraněno," vyčíslil počty zraněných a mrtvých mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Doplnil, že na vlaku vznikla škoda za pět milionů korun, dalších 10 tisíc na trati a 150 tisíc korun na autě. Provoz byl obnoven v neděli ráno. 


Tragická nehoda na Královéhradecku (14. července 2019, Drážní inspekce).

V letošním roce, konkrétně od 1. ledna do 15. července, evidují statistiky Drážní inspekce celkem 102 střetnutí na železničních přejezdech, během nichž zahynulo 20 lidí. Za stejné období v loňském roce přitom Drážní inspekce eviduje pouze 90 nehod s 19 mrtvými, tedy o 12 nehod a jednu zahynulou osobu méně. 

Drážní inspekce již dříve připravila řadu preventivních materiálů, přičemž všechny jsou volně ke stažení na webu Drážní inspekce, a ta tyto preventivní materiály dále průběžně využívá ke zvýšení prevence. "Sociální sítě jsou na to ideálním prostředkem a předpokládám, že budeme na našem Facebooku průběžně dávat kousky z našich kampaní, aby se lidé zamysleli nad svých chováním v okolí železnice," uzavřel tiskový mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. 


Vykolejený vlak na Rakovnicku u obce Příčina (13. července 2019, Drážní inspekce).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!