Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

České dráhy uhájily pozici v Karlovarském kraji

KARLOVARSKÝ KRAJ - S vlaky Českých drah se budou cestující v Karlovarském kraji setkávat i od nového jízdního řádu. Vedení Krajského úřadu totiž v minulých dnech podepsalo smlouvu na zajištění vlakové dopravy na dalších deset let.

Kromě toho se budou rozvíjet také další služby, jako jsou například cyklopůjčovky Českých drah nebo speciální cyklovlaky...


Regionální dopravu nadále zajistí České dráhy (nedatováno, České dráhy).

"I přesto, že Karlovarský kraj patří k nejmenším regionům a neobjednává velký počet vlakokilometrů, dospěli jsme k dobré ceně. Karlovarský kraj bude první, kde budou od jara roku 2021 jezdit moderní bezbariérové elektrické jednotky, které České dráhy objednaly letos na jaře. Pojedou po trase Karlovy Vary - Cheb - Mariánské Lázně - Plzeň. Díky tomu se nám společně podaří opět zvýšit komfort a zlepšit služby pro cestující na železnici," uvedl náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

České dráhy v Karlovarském kraji uspěly při obhájení provozu na páteřních tratích regionu i na řadě vedlejších tratí. "Nadále budeme zajišťovat v kooperaci s našimi zahraničními partnery i četné přeshraniční linky do Saska a Bavorska. V Karlovarském kraji jsme významně modernizovali svůj vozidlový park a v tomto trendu budeme pokračovat. Díky tomu zde budou jezdit z více než 80 procent pouze nová nebo modernizovaná vozidla, která nabízejí vysoký komfort cestování," dodává Radek Dvořák, místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele Českých drah pro obchod.

V kraji jezdí RegioSharky, Regionovy i Alstomy

České dráhy budou v grafikonu 2019/20 provozovat regionální železniční dopravu v závazku Karlovarského kraje na 11 tratích s délkou přibližně 435 kilometrů a s výkonem 2,136 milionů vlakokilometrů. V provozu zde nasazují osm moderních bezbariérových motorových jednotek RegioShark. Vedlejší výkony obsluhují modernizované motorové jednotky Regionova. Na několika přeshraničních linkách pak kooperují České dráhy s partnery z Německa a provozují zde moderní vozidla, např. typu Alstom Lint.


Kromě Regionov jezdí také ReioSharky a Alstomy (nedatováno, České dráhy).

"Díky dlouhodobé smlouvě na zajištění dopravní obslužnosti můžeme ve spolupráci s Karlovarským krajem rozvíjet také další doplňkové služby pro jeho obyvatele a návštěvníky. Patří mezi ně například společný projekt Karlovarského kraje a Českých drah cyklopůjčovny Českých drah nebo speciální cyklovlaky Ohře, které usnadňují cestování podél oblíbené cyklostezky. Cestující získávají také špičkový zákaznický servis prostřednictvím řady pokladen nebo přehledné aplikaci Můj vlak a s vyhledáním zajímavých turistických cílů jim pomůže aplikace Vlakem na výlet," doplnil Vladimír Omelka, obchodní ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah v Karlovarském kraji.

Navíc na základě již uzavřené smlouvy mezi Karlovarským a Plzeňským krajem a Českými drahami dojde v průběhu jízdního řádu 2021 k zavedení nové spěšné linky Karlovy Vary - Cheb - Mariánské Lázně - Plzeň, která zajistí nejen přímé a rychlé spojení obou krajských měst, ale zároveň propojení větších měst v obou krajích. Na tuto linku nasadí České dráhy nové elektrické dvouvozové jednotky, které cestujícím nabídnou moderní, světlý, klimatizovaný a bezbariérový interiér a další služby, jako je napájení drobných spotřebičů přes zásuvky 230 V nebo USB konektory a wifi připojení k internetu.

V Karlovarském kraji se lze setkat i s Pendolinem

České dráhy zajišťují na území Karlovarského kraje také provoz rychlíků, na které nasazují moderní klimatizované soupravy s mnoha doplňkovými službami, jako je přeprava osob na vozíku, občerstvení z minibaru, přeprava jízdních kol, dětské kino nebo wifi připojení k internetu. I v tomto segmentu se očekává další modernizace vlakových souprav. Do této sítě jsou včleněny i dva páry vlaků IC Pendolino.


České dráhy zajistí také provoz dálkové dopravy, i Pendolinem (nedatováno, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!