Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

Handicapovaných ve vlacích ČD loni přibylo

ČESKÁ REPUBLIKA - Zájem o cestování vlakem mezi zdravotně handicapovanými lidmi, například na vozíku, roste. Loni přepravily České dráhy přes 7,5 tisíce osob, které si cestu objednaly prostřednictvím objednávkového systému.

Ten umožňuje cestujícím na vozíku a dalším osobám se zdravotním postižením, rezervovat bezbariérová místa a asistenční služby...


Počty handiapovaných cestujících přepravených vlaky ČD vzrostly (nedatováno, České dráhy).

České dráhy aktivně odstraňují bariéry v životě lidí s hendikepem. "Loni jsme přepravili rekordní počet 7546 registrovaných zákazníků, kteří si u nás objednali asistenční služby a rezervovali bezbariérová místa. Oproti roku 2017 to bylo o přibližně 1300 osob víc," informoval člen představenstva Českých drah a náměstek generálního ředitele Českých drah pro obchod Michal Štěpán.

Skutečný počet přepravených zákazníků s hendikepem, především na vozíku, kteří potřebují u některých vlaků speciální asistenci například při použití plošin při nástupu a výstupu u vlaku, je však nejméně dvojnásobný. Řada lidí na vozíku totiž díky pravidelnému nasazení bezbariérových souprav, kterých pozvolna na české železnici přibývá, a modernizaci stanic už ani nevyžaduje naši asistenci a cestuje bez předchozího objednání.


Handicapovaným slouží speciální objednávkový systém (nedatováno, České dráhy).

Do provozu jsou zařazovány nové nízkopodlažní a bezbariérové soupravy umožňující snadný nástup nejen lidem na vozíku, ale také seniorům nebo rodičům s kočárky a malými dětmi. Pro nevidomé jsou vlaky vybavovány speciálními vysílačkami, které umožňují dálkové otevření nástupních dveří vlaku, hlášením stanic a informacemi v Braillově písmu. Pro neslyšící je stále více vlaků vybaveno vizuálními informačními systémy.

V jízdním řádu 2019 vypravují české dráhy 5066 bezbariérových spojů s vozy upravenými pro cestování osob na vozíku včetně bezbariérových toalet nebo plošin a ramp pro nástup a výstup těchto osob. Počet vozů vybavených místy pro cestující na vozíku u Českých drah překračuje počet 600. V současném jízdním řádu byly bezbariérové spoje nově zavedeny například na lince R20 z Prahy do Děčína nebo na osobních vlacích z Plzně do Horažďovic předměstí.


Díky odstranění bariér je ale cestování takových cestujících snazší (nedatováno, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!