Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

SŽDC bojuje s popadanými stromy u Nejdku

KARLOVARSKÝ KRAJ - Nečekaně velké přívaly sněhu komplikují již od víkendu provoz na některých železničních tratích. Nejhůře je na tom část tratě z Karlových Varů do německého Johanngeorgenstadtu.

Mokrý těžký sníh totiž láme vzrostlé stromy, které následně padají na trať. Kmeny stromů pak musí odklízet těžká technika...


Pod popadanými stromy a sněhem je železniční trať (13. ledna 2019, SŽDC).

Sníh od pátečního dopoledne komplikoval dopravu v celých severních Čechách od Karlovy Vary po Liberec. Zatímco většinu problémů se silničářům podařilo odstranit a problémová zůstávají podle aktuálního počasí jen čtyři místa v Krušných horách, železničářům se nedaří obnovit provoz na celé trati z Karlových Varů do Německa. Problémovým místem je především úsek z Nejdku do Potůčků a dále do německého Johanngeorenstadtu. 

"Z důvodu kalamitního stavu způsobeného opakovanými pády stromů na trať je od soboty 12. ledna od 16.20 hodin přerušený provoz v úseku Nejdek - Potůčky na trati Karlovy Vary - Johanngeorgenstadt. Přívaly sněhu se nám podařilo zvládat pomocí frézy, dnes vyjede na trať i sněhový pluh," uvedla na svých facebookových stránkách Správa železniční dopravní cesty. Největší potíže působí padající stromy. Zatímco obnovení provozu se ještě včera dopoledne předpokládalo již dnes, České dráhy následně posunuly termín zprovoznění tratě až na středu 16. ledna na poledne. 


Kvůli sněhové kalamitě vlaky nejezdí z Nejdku do Německa (13. ledna 2019, SŽDC).

České dráhy proto musí na trati omezit provoz a vlaky jezdí pouze mezi Karlovými Vary a Nejdkem. Náhradní autobusovou dopravu pak zajišťují dvě samostatné linky, které navíc značně omezuje ztížená průjezdnost silnic. První linku z Nejdku do Nových Hamrů zajišťuje mikrobus. "V úseku Nejdek - Pernink - Horní Blatná - Potůčky a zpět je zavedena náhradní autobusová doprava. Zastávka náhradní autobusové dopravy Pernink je umístěna v Pernink, rozc. k žel.st.," uvádí web Českých drah. Ten také upozorňuje, že z důvodu nesjízdnosti tratě i silnic nejsou obsluhovány zastávky Nejdek-Tisová a Nejdek-Sejfy.

V uplynulých dnech byly problémy se sjízdností tratí také v dalších částech republiky. Především na Šumavě v jižních Čechách se s přívaly sněhu potýkal dopravce GW Train Regio, který musel část vlaků odřeknout nebo dočasně zkrátit jejich trasu. V současnosti je ale provoz na všech tratích bez omezení.


Nejprve je nutné odstranit popadané stromy, pak sníh (13. ledna 2019, SŽDC).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!