Get Adobe Flash player

Vlčoun.cz na facebooku

Lajkněte náš facebook...

Inzerce

20191001 csad vsetin 01

Vybíráme napříč z krajů...

 Oprava sesuvu u Žalhostic
vyjde na sto milionů

 Historická vozidla MHD byla
lákadlem do Brna

 Oslavy 125 let MHD v Plzni
navštívily tisíce lidí

 V Praze si premiéru odbyly
hybridní Urbanwaye

České dráhy postupně rozšíří počty vlaků s wifi

ČESKÁ REPUBLIKA - České dráhy s novým jízdním řádem rozšířily oblíbenou službu wifi připojení k internetu o desítky dalších vlaků. S novým jízdním řádem uvedly do provozu wifi ve skoro 80 vozech typů Bdpee a ABpee.

V instalaci se bude pokračovat dál a během příštího roku by měla být dokončena v dalších přibližně 200 moderních vagónech...


Zásuvky na notebook a wifi jsou realitou v 800 vozech (nedatováno, České dráhy).

Mezi prvními z nich budou wifi vybaveny typy Aee a Bbdgmee. "Z našich marketingových průzkumů vychází, že elektrické zásuvky pro napájení drobných spotřebičů cestujících jako jsou notebooky a mobilní telefony a o wifi připojení k internetu je mezi našimi zákazníky největší zájem. Proto během příštího roku doplníme wifi do dvou stovek rychlíkových a expresních vagónů ale také do mnoha regionálních vozidel. Na wifi se tak mohou těšit cestující nejen v dálkových spojích, ale také v osobních vlacích," řekl Miroslav Kupec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah. 

Vozy typu Bdpee a ABpee, u kterých byla wifi instalována k novému jízdnímu řádu, jezdí například ve vlacích Metropolitan z Prahy do Brna a dále směrem na Slovensko a do Maďarska, Jižní expres z Prahy do Českých Budějovic a dále do Rakouska a v rychlících Berounka z Prahy do Železné Rudy nebo Hradečan z Prahy do Hradce Králové a dále do Turnova. 


České dráhy plánují příští rok wifi vybavit dalších 200 vozů (nedatováno, České dráhy).

Instalace wifi pokračuje i v dalších typech rychlíkových vagónů. Nejprve půjde o typ Aee a Bbdgmee. Tyto vozy jezdí na mnoha rychlíkových linkách, například na Krušnohorech z Prahy přes Ústí nad Labem do Chebu, ve vybraných rychlících Labe z Prahy do Děčína, ve všech spojích Vysočina z Prahy přes Havlíčkův Brod do Brna a na dalších dálkových linkách. Tyto dva typy představují dalších 79 vagónů z plánovaného projektu zahrnujícího instalaci wifi do celkem přibližně 300 rychlíkových a expresních vozů.

Wifi se rozšiřuje také v regionální dopravě. V Plzeňském kraji nabízejí nově wifi osobní vlaky z Plzně do Horažďovic a Berouna a na Vysočině a v Pardubickém kraji vlaky obsluhované motorovými vozy řady 841 RegioSpider. Wifi připojení se postupně rozšíří i do dalších regionálních vlaků na různých místech České republiky. České dráhy s novým jízdním řádem rozšířily nabídku wifi ve svých vlacích o třetinu na více než 800 dálkových i regionálních vlaků.


Cestující tak mohou plně využívat wifi při práci na notebooku (nedatováno, České dráhy).

Železnice teď

Kubova Huť:
zdroj: https://www.sumavanet.cz/

Kořenov:
zdroj: http://www.zubacka.cz/

Tip na další webkamery
nám pošlete na mail!

Počasí Praha 1 - Slunečno.cz

Ptáme se vás:

Preferujete klasické linky trolejbusů pod trolejovým vedením a nebo jste spíše pro parciální trolejbusy mimo troleje?
 

Naši mediální partneři:

      
20170702 spoluprace dopravacek

Kvalitní české firmy a zajímavé akce v dopravě:

    20160301 banner down 03 20160301 banner down 04 
Chcete být vidět na tomto místě a oslovit tak tisíce návštěvníků měsíčně? Napište nám a dozvíte se více!